Kery, IŞİD için Türkiye'ye geliyor

Kery, IŞİD için Türkiye'ye geliyor

Eski adı IŞİD olan İslam Devleti (İD) militanlarına karşı askeri, siyasi ve finansal destek bulma amaçlı Ortadoğu turuna çıkan ABD Dışışleri Bakanı Kery yarın Türkiye'de

A+A-

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin temaslarda bulunmak üzere yarın Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Kerry, eşki adı IŞİD olan İslam Devleti (İD) militanlarına karşı askeri, siyasi ve finansal destek bulma amaçlı Ortadoğu turuna çıkmış, bu çerçevede şimdiye kadar Irak, Ürdün ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmişti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Kerry'nin yarın ve 13 Eylül Cumartesi günü Türkiye'yi ziyaret edeceği kaydedildi.

Açıklamaya göre Kerry, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edilecek.

Açıklamada, "Yapılacak görüşmelerde, ortak gündemimizde yer alan ikili, bölgesel ve küresel konuların ele alınması ve ilişkilerimiz ile işbirliğimizin daha da geliştirilmesi imkanları üzerinde durulması planlanmaktadır" denildi.

ABD Başkanı Barack Obama, İD militanlarına karşı mücadelenin artırılması kapsamında Suriye ve Irak'ta hava saldırıları düzenlenmesini de içeren dört aşamalı stratejisini dün gece açıklamıştı. Bu strateji çerçevesinde ABD, içinde Türkiye'nin de bulunmasını istediği bir "çekirdek ülkeler koalisyonu" oluşturmaya çalışıyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.