Yargıya bir müjde daha

Yargıya bir müjde daha

HSYK seçimi öncesi yargı mensuplarının ücretlerinde ciddi iyileştirme yapan hükümet, hakim ve savcıların askerlik yükümlülüklerinde de iyileştirme yaptı

A+A-

HSYK seçimi öncesi yargı mensuplarının ücretlerinde ciddi iyileştirme yapan hükümet, hakim ve savcıların askerlik yükümlülüklerinde de iyileştirme yaptı. Hakim ve savcılar bundan sonra askerliklerinin 40 gününü adli tatil döneminde silah altında kalan 5 aylık kısmı ise görevleri başında yapacak.

Hakim ve savcılar için daha önce de seyyanen 1155 TL zam yapılacağı açıklanmış bu konudaki yasal düzenlemeler başlatılmıştı. Yargıda Birlik Platformu'nun Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede gündeme gelen askerlik sorunu için de Genel Kurmay Başkanlığı'ndan görüş istenmişti. Genel Kurmay'dan gelen cevap üzerine Adalet Bakanlığı'nın yeni bir düzenleme yapacağı belirtiliyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.