İşsizlik yüzde 10'a yaklaştı

İşsizlik yüzde 10'a yaklaştı

Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik rakamı Haziran ayında yüzde 9.9 ile 2010 Aralık ayından sonraki en yüksek seviyesine yükseldi

A+A-

Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik rakamı Haziran ayında yüzde 9.9 ile 2010 Aralık ayından sonraki en yüksek seviyesine yükseldi. 

TÜİK tarafından hazırlanan ve Şubat dönemi itibarıyla Avrupa Birliğine tam uyumun sağlanmasına yönelik düzenlemelerle birlikte, referans haftası, iş arama süresi, yeni nüfus projeksiyonu ve yeni idari bölünüşlere göre güncellenen işgücü göstergelerinin mevsimsellikten arındırılmış ve arındırılmamış verileri açıklandı. Buna göre Haziran ayında mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı yüzde 9.9, işsizlik oranı ise yüzde 9.1 oldu. Mayıs ayında  mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı yüzde 9.5, işsizlik rakamı ise yüzde 8.8 seviyesindeydi. Geçen yıl haziran ayında ise  mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8.9, işsizlik oranı ise yüzde 8.1 seviyesindeydi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.