Borsa 7 gün sonra yükseldi

Borsa 7 gün sonra yükseldi

Geçtiğimiz hafta 5 gün üst üste değer yitiren ve bu haftaya da kayıpla başlayan borsada endeks bugün 716 puan yükseldi

A+A-

Geçtiğimiz hafta 5 gün üst üste değer yitiren ve bu haftaya da kayıpla başlayan borsada endeks bugün 716 puan yükseldi.BIST 100 Endeksi 716 puanlık yükselişle 78.634 puandan kapanırken hisse senetleri ortalama yüzde 0.92 oranında değer kazandı. 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını sıkılaştırma yönünde sinyaller vereceğine ilişkin endişelerle son bir haftadır zayıf bir seyir izleyen Borsa İstanbul, bugün tepki hareketiyle yükseldi.

Analistlere göre, Ukrayna-Rusya gerginliğinin hafiflemesi ve Hazine'nin gerçekleştirdiği ihalede beklentilerin altında faizle borçlanmasının da yükselişi destekleyen faktörler oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, BDDK'nın Bank Asya konusunda adım atmasına ilişkin açıklamaları öne çıkarken, bugün iki seansta da taban fiyata gerileyen hisseler günü yüzde 19.2 düşüşle 0.80 liradan tamamladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.