Bank Asya'nın işlem sırası kapatıldı

Bank Asya'nın işlem sırası kapatıldı

İkinci seansın başında BIST tarafından işleme kapatılan hisseler saat 14.45'te yeniden açıldı. Ancak hisseler saat 15.52'de yeniden geçici olarak işleme kapatıldı

A+A-

İkinci seansın başında BIST tarafından işleme kapatılan hisseler saat 14.45'te yeniden açıldı. Ancak hisseler saat 15.52'de yeniden geçici olarak işleme kapatıldı

Bank Asya hisseleri için oldukça hareketli bir gün. Güne taban seviyesinden başlayan, ancak ilerleyen dakikalarda tavan olan ve ilk seansı bu tavan seviyesinden tamamlayan hissenin tahtası BIST tarafından kapatıldı.
İkinci bir açıklamayla saat 14:45 itibariyle tekrar işleme açılan tahta 15:52 itibariyle yeniden işleme kapatıldı. 7 Ağustos'ta 1,24 lira seviyesinden kapatılan Bank Asya tahtası, işleme açıldığı Pazartesi gününden bu yana her seansta taban fiyatı görmüştü. Bu kayıplarla yüzde 54 oranında değer kaybeden hisse bugün ilk seansta kayıplarını geri alma çabası içindeydi .

Bank Asya ilk seansın kapanışının ardından KAP'a yaptığı açıklamada, "Bankamız ile ilgili olarak, mevcut durum itibariyle kamuya açıklanmış olanlar haricinde, kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durum bulunmamaktadır" denildi.
Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü, Bank Asya hisselerini borsa yönetmeliğinin 25. maddesi b bendini gerekçe göstererek geçici olarak işleme kapattı. KAP'a yapılan açıklamada hisselerin işlem sırasının açılış zamanının daha sonra duyurulacağı belirtildi. Söz konusu yönetmelik maddesi, "Bir menkul kıymet için sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde anormal fiyat ve/veya miktarda alım satım emirlerinin Borsaya intikal etmesi veya diğer unsurların ortaya çıkması" halinde hisselerde işlemlerin yedi güne kadar durdurulmasına imkan veriyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta başında BDDK'nın Bank Asya konusunda adım atması gerektiğini belirtmiş, faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü ve tüm talepleri yerine getirdiğini kaydeden banka ise sermayesini nakden yüzde 25 artırma kararı almıştı 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.