IŞİD, Kobani'de bayrak çekti

IŞİD, Kobani'de bayrak çekti

Bazı haber ajansları IŞİD'in haftalardır ele geçirmek için saldırdığı Kobani'nin doğusunda kontrolü ele geçirdiğini duyurdu

A+A-

IŞİD haftalardırr taarruz ettiği Surye'nin küzeyinde Kürtlerin kontrolu altındaki Kobani'nin (Ayn el Arap) bazı bölgelerini ele geçirdi. Bazı haber ajansları IŞİD'in haftalardır ele geçirmek için saldırdığı Kobani'nin doğusunda kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.  

Bu sabah IŞİD ile Kürt gruplar arasında kentin doğu kısmında yoğunlaşan çatışmalardan sonra IŞİD'in bazı binalara bayrak çektiği görüldü. Kobani'nin üst kesiminde ise PYD'ye ait bayrak görülüyor. Kobani'nin doğusundaki kenar mahallerden yükselen dumanlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden de görülüyor. Şiddetlenen çatışmalar nedeniyle patlamalar ve yoğun şekilde silah sesleri de duyuluyor.

Sınırda tank yığınağı

Öte yandan, çatışmalar nedeniyle sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin'deki temaslarının ardından helikopterle geldiği Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ilk olarak 3. Hudut Tabur Komutanlığı'nda brifing aldı.

Yaklaşık 20 askeri aracın konuşlandığı tepenin karşısındaki Kobani'de ise çatışmalar nedeniyle özellikle kentin doğu bölgesinden dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Bu arada güvenlik güçleri de çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle "can güvenliği" olmadığı gerekçesiyle sivil araç ve vatandaşların Yumurtalık kavşağının ilerisine geçmesine izin vermedi.

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.