Kobani olaylarında can kaybı artıyor

Kobani olaylarında can kaybı artıyor

Kobani protestoları nedeniyle yaşanan olaylardaki can kaybı 16'ya yükseldi. 6 ilin bazı ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

A+A-

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için yurt genelinde süren olaylar sonrasında, Güneydoğu'daki bir çok şehir ve ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülke genelindeki olaylarda 16 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Diyarbakır’da 8, Mardin’de 3, Siirt’te 2, Van'da 1 ve Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’ta da 1 kişi, başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti.

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Diyarbakır'da önceki gün başlayan eylemler, dün devam etti. Artan şiddet olayların ardından Diyarbakır’ın geneli, Batman ili, Mardin’in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri ile Van’ın Erciş ve Siirt’in Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağının olduğu yerler:

Batman il geneli
Diyarbakır: Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçeleri (9 Ekim perşembe günü saat 06.00’ya kadar)
Muş: Varto (2 gün)
Siirt: Kurtalan
Van: Erciş
Mardin: Kızıltepe Nusaybin, Dargeçit, Mazıdağı, Derik ve Savur

THY, Diyarbakır seferini iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), Diyarbakır'a yapılması planlanan iki uçuşu karşılıklı iptal etti.

THY Basın Müşavirliği'nden edinilen bilgiye göre, şehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle saat 00.20 ve 07.15'teki İstanbul - Diyarbakır uçuşları yapılamadı.  

 

BİLANÇO AĞIR

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.