Tehlike büyüyor; Hizbullah da sokakta

Tehlike büyüyor; Hizbullah da sokakta

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bazı kentlerde yasak öncesi ve sonrası karşıt gruplar çatışıyor. Hizbullah yaptığı açıklamada protestoların İslam'a saldırı olduğunu ve "gerekenin yapılacağı"nı söyledi

A+A-

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bazı kentlerde yasak öncesi ve sonrası karşıt gruplar çatışıyor. Diyarbakır'da hayatını kaybedenlerin en az 5'inin Hüda-Par'a üyesi olduğu belirtildi. Benzer çatışmaların güneydoğu'da bazı kent ve ilçelerde de yaşandığı ileri sürülüyor.

Hizbullah yaptığı açıklamada protestoların İslam'a saldırı olduğunu ve "gerekenin yapılacağı"nı söyledi. Hizbullah basın bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Genelde müslüman halka özelde ise İslama yönelik bir saldırı var. Allah'ın izniyle ne gerekiyorsa o yapılacaktır" denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Allah'ın adıyla!

Kendileriyle savaşılanlara (Müminlere), zulme uğramış olmaları sebebiyle, (savaş konusunda) izin verildi. Şüphe yok ki Allah, onlara yardıma mutlak surette kadirdir. (Hac 39)

Son günlerde Kobane’deki gelişmeler bahane edilerek genelde Müslüman halkımıza özelde ise İslami kesimlere yönelik komple bir saldırı ve savaş dayatıldığı görülmektedir. Bu durumda saldırıya uğrayan herkesin nefs–i müdafaa hakkı vardır. Kardeşlerimize güvenlikleri için tedbirli davranmalarını ve saldırı durumunda kendilerini korumalarını tavsiye ediyoruz.

Müslüman halkımız ve mensuplarımız şunu bilsin ki; Hizbullah Cemaati, kendilerini korumak için Allah’ın izniyle ne gerekiyorsa yapacaktır. İslami değerlere ve Müslüman halkımıza yönelik yapılacak hiçbir saldırı, zulüm ve haksızlığı kabul etmeyeceğimizi ve buna karşı duracağımızı kamuoyuna bu vesileyle ilan ediyoruz.

Vahşi saldırılar sonucu şehit edilen kardeşlerimizin şehadetini tebrik eder, aile ve dava arkadaşlarına taziyelerimizi bildiriyor, yaralı kardeşlerimize de Cenab–ı Allah’tan şifalar diliyoruz.

Davamızın sonu Allah’a hamd etmektir.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.