Otomotivde yıl sonu kampanyaları

Otomotivde yıl sonu kampanyaları

Bir çok otomobil firması yı sonu satış hedeflerini tutturabilmek için birbirinden cazip kampanyalarla tüketicilerin karşısına çıkıyor

A+A-

Döviz kurları ve Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) artış nedeniyle geçen yıla göre satış rakamları gerileyen otomotiv sektörü, yıl sonu hedeflerini tutturabilmek için birbirinden cazip kampanyalarla tüketicilerin karşısına çıkıyor.

Döviz kurları ve ÖTV'deki artışlar nedeniyle bu yılın 9 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 19,25 daraldı.

Bu nedenle yıl sonu hedeflerini tutturabilme noktasında endişe yaşayan ve hedefi yakalamak için kolları sıvayan sektör temsilcileri, tüketicilere indirimlerin yanı sıra sıfır faizli taksit, peşinatsız ve uzun zamana yayılan vade seçeneği gibi cazip teklifler sunuyor. Otomotiv firmaları arasında kıyasıya rekabet yaşanırken, düzenlenen kampanyalar ise tüketicileri sevindiriyor.

Türkiye'deki otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinden Fiat, "Ekim ayı kampanyaları" kapsamında Linea ve Punto'da 3 bin 250 liraya varan indirimlerin yanı sıra 20 bin TL'ye 20 ay yüzde 0 faiz imkanı ile tüketicinin karşısına çıkıyor. Peşin alımlarda müşterilerine ilave olarak 2 bin lira indirim yapan firma, uzun vadeli kredi kullanmak isteyenlere ise 0,73 faiz oranıyla kredi avantajı sunuyor.

Ford, 30 bin TL'ye 30 ay yüzde 0,75 faiz fırsatı sunarken, Hyundai ise "Şimdi al 2015'te ödemeye başlayın" sloganıyla dikkati çekiyor. Ayrıca İ30 ve İX35 için 30 bin TL için 30 ay 0,65 faiz oranı seçeneği sunan Hyundai, 35 bin 700 liradan başlayan fiyatla satışa sunduğu İ20 için de 20 bin TL'ye 20 ay sıfır faiz seçeneği ile tüketiciyi kendine çekmeye çalışıyor.

Renault ise faizsiz kredi imkanı sunan markalardan biri olarak dikkati çekiyor. Oldukça geniş yelpazede seçenek sunan Renault, ekim ayı boyunca tüm binek tip otomobillerde müşterilerine sıfır faiz avantajıyla sahip olma imkanı sağlıyor. Bu kapsamda 18 bin TL'yi 18 ayda, 36 bin TL'yi 12 ayda veya 12 bin TL'yi 36 ayda ödeyebilme şansı tanıyan firma, ayrıca tüzel kişiler ve vergi levhalı serbest meslek sahibi gerçek kişiler için herhangi bir binek otomobile hiç peşinat ödemeden sahip olabilme seçeneğini sunuyor.

Firma, ayrıca "Renault Plan" ile "yasal peşinata ek olarak, klasik bir taşıt kredisinden çok daha düşük taksitler ve vade sonunda özel seçenekli toplu ödemeden oluşan avantajlı ödeme planı"yla kiralar gibi otomobil sahibi olma imkanı da veriyor.

Dizel versiyonlu Yeni 308'i 35 bin lira 20 ay sıfır faiz fırsatıyla satışa sunan Peugeot, ticari araçları Partner Tepee ve Bipper Tepee'yi ekim ayına özel 36 ay yüzde 0,79 faizli kredi avantajıyla tüketicinin beğenisine sunuyor.

Sabit kur

Volkswagen'de 2013 ve 2014 model araçlar için 'Sabit Kur Kampanyası' devam ediyor.

Firma, 2 Haziran'dan itibaren 2013 model Tiguan ve Scirocco için 1 avroyu 2,33 liraya, Beetle için ise 2,40 liraya sabitledi. Volkswagen CC ve Touareg için sabitlenmiş kur değeri de 1 avro 2,43 lira olarak belirlendi.

Diğer araçlarda ise 1 Ekim'den itibaren 2014 model Tiguan, Scirocco, Beetle ve Volkswagen CC'lerde 1 avro 2,40 liraya, Golf R, Yeni Scirocco ve Touareg'de 2,50 liraya, Yeni Touareg için ise 2,60 liraya sabitlenerek kampanyalar buna göre şekillendirildi.

Toyota ise ekim ayına özel olarak 'Rav4, Avensis ve Verso' modellerinde 5 bin liraya varan indirim ve cazip ödeme seçenekleriyle müşterilerinin karşısına çıkıyor. Toyota Corolla'yı 500, Rav4'ü bin TL'den başlayan taksitlerle satışa sunuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.