Taib'in devri Rekabet Kurulu'nda

Taib'in devri Rekabet Kurulu'nda

Taib Yatırım Bank Anonim Şirketi'nin çoğunluk hissesinin Pasha Bank OJSC tarafından devralınmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu. Konu ile ilgili başvuru Kurulun internet sitesinde yayımlandı.

A+A-

Taib Yatırım Bank Anonim Şirketi'nin çoğunluk hissesinin Pasha Bank OJSC tarafından şirketin tam kontrolüne sahip olan Aksoy Holding A.Ş.'den devralınmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu. Konu ile ilgili başvuru Kurulun internet sitesinde yayımlandı. 

Dubai Emiri Şeyh El Maktum'un geçen yıl Aksoy Holding'e sattığı TAIB için Azerbaycan'ın ikinci büyük finansal kuruluşu olan Paşa Bank, Mart 2014'te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurmuştu. Paşa Bank'ın Yönetim Kurulu Üyesi Taleh Kazımov yollarına Pasha Bank olarak devam edeceklerini açıklamıştı. Paşa Holding bünyesindeki banka, Gürcistan'da da faaliyet gösteriyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.