Operasyon büyüyor, düğmeye kim bastı

Operasyon büyüyor, düğmeye kim bastı

Aralarında isadamı Ali Ağaoğlu, bakanlar Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın çocukları, Halkbankası Genel Müdürü ile Fatih Belediye Başkanı Demir'in de bulunduğu 22 kişi gözaltında. Operasyonun bir cemaatin hükümetten rövanş alma hareketi olduğu ileri sürü

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturmada, aralarında iş adamları, bürokrat ve
memurların da bulunduğu çok sayıda kişiye yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bulunan Narkotik ve Kaçakçılık Bürosu savcılarından Celal Kara'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yaklaşık 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda, "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "kamu görevlilerine rüşvet" iddiasıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah başlatılan operasyonlar kapsamında, aralarında iş adamı Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 22 kişiye gözaltı işlemi uygulandığı öğrenildi.

Fatih Belediye Başkanı da gözaltında

Savcı Kara'nın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında da "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi. Demir'in, "tarihi bir iş hanının otel yapılması" ve "Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği" iddia edildi.

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Memur Suçları Bürosu bünyesinde çalışan savcılardan Mehmet Yüzgeç'in de iş adamı Ali Ağaoğlu ve bazı kişilere yönelik soruşturma yürüttüğü ifade edildi. Bu soruşturmanın kaç kişiyi ve hangi suçları kapsadığına yönelik açıklama yapılmadı.

Ağaoğlu şirketlerinde arama

Ağaoğlu Şirketler Grubu, yönetim kurulu başkanı Ali Ağaoğlu'nun adli makamlarca ifadesine ihtiyaç duyulduğunu ve mahkeme kararıyla şirket merkezinde arama yapıldığını açıkladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan İstanbul merkezli operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:  "Yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma üzerine, adli makamlarca Ali Ağaoğlu'nun ifadesine ihtiyaç duyulmuştur. Yine bu soruşturma kapsamında, mahkeme kararı ile şirket merkezimizde bir arama yapılmıştır. Bugün saat 09.00'da, ilgililer tarafından 'arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı' hususu, tutanak ile tespit edilmiştir."


Vali Mutlu: Açıklama yapamam

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul merkezli operasyonla ilgili, "Adli soruşturmanın devam ettiği aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" dedi. İstanbul merkezli operasyona ilişkin soru üzerine Mutlu, şu aşamada farklı bir açıklama yapma durumunda olmadığını söyledi. Mutlu, gözaltı sayısına yönelik soruya karşılık, "Bu açıklamaları soruşturmanın safhası içerisinde açıklamamız doğru değil. Tamamlandıktan sonra zaten tüm bu bilgileri kamuoyu almış olacak" yanıtını verdi.

Operasyonun sabah başladığını aktaran Mutlu, "Bütün detaylarla ilgili daha sonra zaten kamuoyu bilgilenecektir. Adli soruşturmanın içinde bulunulduğu bir noktada sizlere farklı bilgilendirme ve açıklama yapmam yasal olarak doğru değil" diye konuştu. Vali Mutlu, "Bazı isimler ifadeye çağrıldı, bazı isimler gözaltına alındı, bununla ilgili bilgi verir misiniz?" sorusu üzerine, "Söylediğim şeyleri tekrarlatacaksınız bana... Adli soruşturmanın devam ettiği bu aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" ifadelerini kullandı 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.