Doğan çalışanları tek tek ifade verecek

Doğan çalışanları tek tek ifade verecek

Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Doğan Grubu ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında konuştu: "Tek tek ifade vercekler"

A+A-

Doğan Grubu’na “terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla açılan soruşturma ile ilgili konuşan Bakırköy Başsavcısı “Doğan Grubuna bağlı TV ve gazetelerde yayınlanan tüm haberler ve köşe yazıları mercek altına alındı. Tek tek tespit edilen yayınlarda eser sahiplerinin yanı sıra sorumlu üst düzey isimler de ifadeye çağırılacak” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Doğan Medya Grubu hakkında “Terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde Grup Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın da aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadesinin alınacağı iddia edildi.

Star gazetesinden Helin Şahin’e konuşan Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu, yürütülen soruşturmayla ilgili eleştirilere “Basın özgürlüğüne müdahale var diyenler soruşturmamızı manipüle etmeye çalışıyor. Müdahale olsaydı bunlar yazılmazdı” sözleriyle yanıt verdi.

“Savcılarımız şu an incelemelere devam ediyor” diyen Hatipoğlu, soruşturmanın Bakırköy Başsavcıvekili İdris Kurt’un başında olduğu “Terörle Mücadele Bürosu” tarafından yürütüldüğünü belirterek, Doğan Grubu’na bağlı gazete ve TV haberlerinin tek tek inceleneceğini söyledi ve birçok ismin ifadeye çağrılacağını belirtti.

Başsavcı Hatipoğlu şunları söyledi: “Soruşturma kapsamında PKK ve DHKP-C terör örgütleri lehine Doğan Grubuna bağlı TV ve gazetelerde yayınlanan tüm haberler ve köşe yazıları mercek altına alındı. Tek tek tespit edilen yayınlarda eser sahiplerinin yanı sıra sorumlu üst düzey isimler de ifadeye çağrılacak.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada HSYK'yı Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu hakkında göreve çağırmıştı.

---------------------------

DOĞAN GRUBU'NA SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

HASAN CEMAL'E SORUŞTURMA

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.