Hakan Şükür kararı dünya basınında

Hakan Şükür kararı dünya basınında

Dünya medyası, FETÖ üyeliği iddiasıyla Hakan Şükür hakkında çıkarılan gözaltı kararına yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

İngiliz yayın kuruluşu BBC, internet sitesinden, “Türkiye’nin futbol efsanesi darbe girişimi üzerine aranıyor” başlığıyla duyurduğu haberde, Şükür’ün AKP eski milletvekili olduğu vurgulandı.

Hakan Şükür’ün futbol kariyerindeki başarılara yer verilen haberde, Şükür’ün birkaç ay önce ABD’ye taşındığı ve Fethullah Gülen’e destek verdiği belirtildi.

Katar merkezli yayın organı Al Jazeera ise haberinde, “Türkiye, eski milli futbol takımı yıldızı ve parlamento üyesi Hakan Şükür hakkında yakalama kararı çıkardı” ifadesini kullandı.

İngiliz Guardian gazetesi ise Fransız haber ajansı AFP‘nin geçtiği bilgileri internet sayfasına taşıdı ve Şükür’ün terör örgütü üyeliğiyle suçlandığını belirtti.

İngiltere’nin en çok satan gazetesi The Sun da haberi “Türkiye, başarısız darbe girişimiyle ilgili olarak terör örgütü üyeliğiyle suçlanan Hakan Şükür hakkında yakalama kararı çıkardı” başlığıyla duyurdu. The Sun, Şükür’ün İtalya’nın Inter takımıyla sözleşme imzalarken çekilen bir fotoğrafına haberinde yer verdi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.