Halkbank'a 6.6 milyar euroluk şok

Halkbank'a 6.6 milyar euroluk şok

İran'a yönelik petrol ödemelerini Halkbank aracılığı ile yapan Hintli rafinericiler, ödemelerdeki gecikme endişesi ile başka bir banka ile anlaştı

A+A-

Hindistanlı rafinericiler, kullandıkları bir ödeme yönteminde gecikmeler yaşanınca Tahran'a yapılacak petrol borcu ödemelerini hızlandırmak için Hindistan Devlet Bankası ve Almanya merkezli Europaeisch-Iranische Handelsbank üzerinden yapmaya yöneldi.

İran'ın Çin'den sonra en büyük petrol alıcısı olan Hindistan'daki rafinericiler, Tahran'a yönelik yaptırımların belirli kısmının kaldırılmasının ardından geçtiğimiz ay 6.6 milyar euroluk borcunu ödemeye başlamıştı.

Dünya'da yer alan habere göre, ödemelerin ilk kısmı Mayıs ayında devlet bankası olan Union Bank of India ile Halkbank üzerinden gerçekleştirilmişti.

Fakat konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Union Bank, rafinericilerden ilk ödemelerin bir gün öncesinde rupi üzerinden kredi limitlerini veya mevduat paralarını artırmalarını isterken, rafinericiler petrol borcu ödemelerinde gecikme olabileceğine dair endişeye kapıldı.

İran'a olan borcun zamanında ödenmesi yalnızca önümüzdeki dönemlerde alınacak ham petrol için kritik olmasının yanında, İran'da yatırım kazanarak Yeni Delhi ve İran arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için de önemli.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.