Hayırdır! ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor

Hayırdır! ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford 31 Temmuz'da Türkiye'ye geliyor

A+A-

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford 31 Temmuz'da Türkiye'ye geliyor. Dunford, ziyaret kapsamında Ankara'da ikili temaslarda bulunacağı ve İncirlik Üssü'ndeki Amerikan askerlerini ziyaret edecek.

Öte yandan açıklamaları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sen kimsin, sana ne oluyor" dediği, ABD'li komutan Joseph Votel, darbe girişimiyle ilgisi olduğunu yalanladı ve IŞİD'e karşı ortaklığa devam edilmesinin beklendiğini söyledi.

ABD'li komutan Joseph Votel, "Türkiye'deki darbe girişimiyle herhangi bir alakam yok" dedi.

Votel, Türkiye'nin yıllardır "hayati bir ortak" olduğunu söyledi ve IŞİD'e karşı ortaklığa devam etmeyi beklediklerini vurguladı.

Bu da Amerikan Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde dün yayınlanan bir haberde yine Votel'in açıklamalarına yer verilmesi, fakat dün kullandığı ve Türkiye'nin sert tepkisine yol açan ifadelerin yer almaması ile birleştirildiğinde ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir geri adım olarak yorumlanıyor.

Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan haberde Votel'in bugün yaptığı açıklama da yer alıyor. Votel, IŞİD ile mücadelede Suriye ve Irak ile en uzun sınıra sahip ülkelerden biri olması nedeniyle ABD için çok önemli bir müttefik olduğu, Türkiye'de ABD askeri varlıklarının bulundurulduğu ve ihtiyaç halinde hızla Suriye ve Irak'a yönlendirilebildiği ifade ediliyor.

Böylece Amerikan Savunma Bakanlığı'nın Votel'in yeni açıklamalarına yer verirken dünkü ifadelerine yer vermemesi, Votel'in dün yaptığı ve tepki çeken açıklamalarının "ABD Ordusu'nun resmi görüşü olmadığı" mesajını Türkiye'ye verdiği şeklinde yorumlanıyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuş, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, IŞİD'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti. Votel'in bu söylemleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine neden olmuştu.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.