Hilton, Sultanahmet yatırımını durdurdu

Hilton, Sultanahmet yatırımını durdurdu

Hilton Grubu, İstanbul Sultanahmet'teki önemli bir projesini geçici olarak durdurdu.

A+A-

Türkiye'yi ilk 5 yıldızlı yabancı otel işletmesiyle tanıştıran Hilton Grubu, İstanbul Sultanahmet'teki önemli bir projesini geçici olarak durdurdu. Grup, bölgedeki Soğukçeşme Sokağının tamamını tek bir çatı altında Türkiye'ye ilk kez getireceği Curio markasıyla işletecekti. Bu proje 2018'e kadar ertelendi.

Grubun büyük önem verdiği projede, Türkiye ilk kez bir marka ile tanışacaktı. Curio, Türkiye'de ilk olduğu kadar Avrupa'da da ikinci lokasyon olarak Türkiye'yi seçmişti. Soğukçeşme Sokağı'ndaki evleri Turing'ten kiralayan Keskin Holding, Hilton Grubu ile varılan anlaşma neticesinde, sokakta yenilemeye başlamıştı, içinde Yeşil Ev'in de olduğu sokaktaki tüm evler büyük metrekareli 80 odalı tek bir çatı haline dönüştürülecek ve işletmesi Curio tarafından yapılacaktı. Adı 'Ayasofya Evleri' olarak konulan proje, Hilton'dan gelen teklif üzerine geçici olarak 2018'e kadar durduruldu.

Hilton Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan, projeyi, kent turizminde yaşanan sıkıntılı sürecin sonucu olarak geçici olarak durdurduklarını söyledi. Zerunyan, "Grubumuz Türkiye turizmine çok güveniyor. Sıkıntıların yakın zamanda atlatılacağını biliyoruz. Soğukçeşme projemize 2018'den itibaren kaldığımız yerden devam edecek, Curio'yu Türkiye turizmiyle tanıştıracağız" dedi. (Ekonomist Dergisi)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.