Hollanda'nın tarım mucizesi

Hollanda'nın tarım mucizesi

41.528 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip Hollanda'nın tarımsal ihracat tutarı önceki yıla oranla yüzde 4.4 artarak 2016'da 85 milyar avroya çıktı

A+A-

Tarım ihracatında dünya ikincisi konumunda bulunan Hollanda'nın 2016'da tarımsal ihracatı, en büyük pazarlarından biri olan Rusya'nın uyguladığı ambargoya rağmen bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artarak 85 milyar avroya çıktı.

Hollanda Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hollanda'nın 2016 yılındaki tarım ihracatı son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Toplam 85 milyar avroya ulaşan 2016 tarım ihracatının Rusya'nın uyguladığı ambargoya rağmen yeni pazarların araştırılması sayesinde elde edildiği bildirildi.

Yeni pazarlara örnek olarak Endonezya'ya yapılan soğan ve Çin'e gerçekleştirilen biber ihracatı gösterildi.

Hollanda Ekonomi Bakanlığı Devlet Sekreteri Martijn van Dam, tarımsal bilgi ve teknolojide dünya çapında bir ülke olduklarını ifade ederek, "Made in Holland" ibaresinin artık güzel bir lale ve peynirden ibaret olmadığını söyledi.

Hollanda İstatistik Bürosunun verilerine göre dünya genelinde en fazla tarım sektörü ihracatını ABD yapıyor. İkinci sıradaki Hollanda'yı ise Almanya, Brezilya ve Fransa takip ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.