HSBC, Türkiye'den neden çıkmadı

HSBC, Türkiye'den neden çıkmadı

HSCB Global CEO'su Stuart Gulliver, Türkiye'den çıkma kararından neden vazgeçtiklerini açıkladı

A+A-

Bir yılı aşkın bir süredir Türkiye pazarından çıkacağı konusuyla dikkatleri üzerine çeken HSBC bu kez satış kararından vazgeçmesiyle gündemde. HSBC Global CEO’su Stuart Gulliver, “Türkiye operasyonları için bazı teklifler aldık ama hiçbiri hissedarlarımız için en iyisi değildi” ifadesini kullandı.

Şubat 2015’ten bu yana Türkiye operasyonlarının satışını gündeminde tutan HSBC, bu kararından vazgeçtiğini dün açıkladı. HSBC Grubu’nun 2015 bilanço açıklamasında Türkiye operasyonlarına ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Gulliver’in HSBC Türkiye’nin satışı sürecinde gelen tekliflerin hissedar açısından ‘en iyisi’ olarak görülmediği ifadesi dikkat çekti.

Hissedarlar için iyi teklif yoktu

HSBC’nin geçen hazirandan bu yana satışı gündemde olan Türkiye operasyonları için bazı teklifler aldıklarını kaydeden Gulliver şu açıklamayı yaptı: “Tekliflerin hiçbiri hissedarlarımız açısından en iyi teklif olarak görülmedi. Bu nedenle biz de Türkiye’de kalmaya ve buradaki operasyonlarımızı yeniden yapılandırmaya karar verdik. Türkiye’de kurumsal bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi sürdürürken, bireysel bankacılıkta da daha etkin bir yapıyla hizmet sunmaya devam edeceğiz. Bu hissedarlarımıza daha fazla değer katarken müşterilerimizin de HSBC’nin sunduğu uluslararası ağdan yararlanmasını sağlayacak.” HSBC Türkiye CEO’su James Emmett de satıştan vazgeçilmesi kararını Gulliver’e benzer ifadelerle duyurdu. Emmett şunları kaydetti:

“Önümüzdeki dönemde, kurumsal bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi sürdürürken, bireysel bankacılıkta da daha etkin bir yapıyla hizmet sunmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizin hedeflerini gerçekleştirmelerine destek olacağız.”

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.