IKEA'nın CEO'su Peter Agnefjall istifa etti

IKEA'nın CEO'su Peter Agnefjall istifa etti

IKEA'nın CEO'su Peter Agnefjall istifa etti. Dört yıldır görevde olan Peter Agnefjall'ın yerine şirketin Arz Zinciri Müdürü Jesper Brodin getirilecek.

A+A-

IKEA’nın CEO’su Peter Agnefjall istifa etti. Dört yıldır bu görevde bulunan Agnefjall’ın yerine şirketin Arz Zinciri Müdürü Jesper Brodin getirilecek. Ikea yönetim kurulu başkanı Lars-johan Jarnheimer Financial Times’a konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Jesper kendi tarzını yansıtacak olsa da stratejik olarak şirkette bir değişim yaşanmayacak” açıklamasında bulundu. 

IKEA’nın önümüzdeki yıllarda satışlarını 50 milyar euro seviyesine çıkarma gibi bir hedefi bulunuyor. Şirket ABD ve Çin’de online mağaza konseptine yöneliyor.

Yeni CEO Brodin ise yaptığı açıklamada, “Uzun süreli bir perspektife ihtiyacımız var. Şu an dünyada pek çok yeni değişim yaşanıyor” açıklamasında bulundu.

22 yıldır Ikea’da bulunan Agnefjall ise istifasının sonunda yaptığı açıklamada, “Bir noktada bırakmanız gerekiyor. Az çok yılın 365 günü çalıştım. Günde 15-16 saat mesaiden bahsediyoruz. Görevi Jesper’a bırakmak gayet iyi geliyor” ifadesini kullandı.

74 yıllık IKEA tarihinde yeni CEO Jesper Brodin bu görevi üstlenen 6. kişi oldu. IKEA’nın İstanbul’da iki, Bursa, Ankara, İzmir, Bodrum ve Adana’da bir mağazası bulunuyor.
 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.