İki kadın milletvekili hastanelik

İki kadın milletvekili hastanelik

Meclis'te kadın milletvekilleri arasında meydana gelen kavgada Şafak Pavey ve Pervin Buldan hastaneye kaldırıldı

A+A-

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu'nda başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu'nda başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

1-007.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istediğini belirten Nazlıaka'ya tepki gösteren TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı oturuma ara verdi.

Verilen arada Bahçeli etrafında kurmaylarıyla Genel Kurul'da bir süre bekledikten sonra çıktı. Nazlıaka, Bahçeli'ye tepki göstererek, "Nasıl oy vereceksiniz?" dedi.

Aranın ardından oturumu açan Bahçekapılı, Nazlıaka'nın eyleminin devam etmesi üzerine oturuma tekrar ara verdi.Nazlıaka'nın eylemi bir saati aşkın sürenin ardından AKP'li kadın milletvekillerinin müdahalesiyle sonlandırıldı. 

2-005.jpg

Pavey'in protezi çıktı

Meclis'teki kadın milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Al Jazeera muhabiri Gonca Senay'ın aktarımına göre, Pervin Buldan AKP'li milletvekillerinin Nazlıaka'ya müdahalesi sırasında yaşanan arbedede yere düştü. AKP'liler Nazlıaka'nın kelepçesini söktü. Nazlıaka TBMM Genel Kurulu'ndan çıkarıldı. HDP'li Meral Beştaş AKP'li kadın bir milletvekilinin Buldan'a tekme attığını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de kavga sırasında yere düştü.

CHP'den yapılan açıklamada Şafak Pavey'in AKP Antalya milletvekili Gökcen Özdoğan Enç tarafından yere düşürüldüğü, kolundaki protezin çıktığı belirtildi. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın incinen kolu ise Meclis'te alçıya alındı.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise Meclis’te yaşanan kavgaya ilişkin yaptığı açıklamada TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın göğsüne tekme atarak hastaneye kaldırılmasına sebep olan kişinin AKP’li Gökçen Özdoğan Enç olduğunu söyledi.

Adana Miletvekili Meral Danış Beştaş, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ve Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kerestecioğlu, yaşananların kuru bir özürle geçiştirilemeyeceğini söyledi.  

Kerestecioğlu olayı şöyle anlattı:

" Meclise köpek giremez” dövizini açarak şiddeti türcülükle gösteri haleni getiren bir kadın vekil Gökçen Enç, elini kaldırarak tehditte bulundu. Arkasından merdivenlerin üstüne çıkarak Meclis Başkanvekilimizin göğsüne tekme attı. Bu asla kabul etmeyeceğimiz, hiçbir şekilde en ufak bir özürle geçiştirilemeyecek olan bir olaydır şiddettir. Erkek milletvekilleri de yönlendirmeye çalıştı ama bir kadından bunun gelmesi çok daha vahimdir. Ne olursa olsun, şiddete uğrayan kişi hangi partiden olursa olsun bizim için fark etmez; Meclis Başkanvekili Bbuldan değil Ayşenur Bahçekapılı da olabilirdi. Biz burada şiddete karşı tepkimizi göstermek için her zaman kadınlarla dayanışırız.

Şu an Pervin Buldan’ın tansiyonu oldukça yüksek seyrediyor, kendisi hastaneye kaldırıldı. Burcu Çelik yüzüne darbe aldı, saçları koparıldı. Şafak Pavey yere düştü, onun yere düşmesi de asla kabul edilemez bir şeydir. O yerden kaldırılmaya çalışılırken tüm bu darp ve müdahaleler başladı. 

Meclis’in geldiği nokta budur. Erkek vekiller tarafından yaşatılan erkek dili, eril şiddet maalesef bugün kadın vekiller tarafından yaşatılmıştır. Özellikle Meclis Başkanvekilimize yönelik bu davranışlar, bu şiddet kabul edilemez. Bu Meclis’te şiddet yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Bugün yaşananları sadece bir özürle bu tavrı sadece bir özürle geçiştirilmesine izin vermeyeceğiz.

“Bunlara vurdum elim kirlendi” diyebilen bir kadın vekille karşı karşıyayız. “Köpek giremez” dövizinden sonra Meclis’e şimdi “kadın giremez” döviziyle gelecektir. Şiddetle kınıyoruz. "

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.