ING Türkiye'den çıkacak mı

ING Türkiye'den çıkacak mı

Bir Hollanda gazetesinin iddiasına göre ING'nin Türkiye'deki varlığının geleceğinden emin değil

A+A-

Binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanan ING’nin Türkiye operasyonlarıyla ilgili de şüpheleri olduğu iddia edildi.

Hollanda’da yayınlanan Het Financieele Dagblad gazetesine konuşan kaynaklar, Hollanda’nın en büyük bankası ING Bank’ın Pazartesi günü yatırımcılarına binlerce kişiyi işten çıkarma planlarını açıklayacağını söyledi.

Habere göre yeniden organizasyon daha çok bankanın merkez yönetiminde gerçekleşecek. Bankanın bu yeniden organizasyon ile milyarlarca euro maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor.  İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre bankanın toplam çalışan sayısı 52 bin civarında.

Haberin ardından şirketin hisseleri yüzde 4,6’ya kadar düşerek 2 ayın en sert gerilemesini kaydetti.

TÜRKİYE OPERASYONU İLE İLGİLİ ŞÜPHELER VAR

Aynı haberde Türkiye’yle ilgili de dikkat çekici bir kısım var. Gazetenin haberine göre banka Belçika, Hollanda, Almanya ve Polonya’da fırsatlar görüyor; ancak Türkiye’deki operasyonu ile ilgili soru işaretleri bulunuyor.

Geçen sene HSBC’nin Türkiye birimini satın almayı değerlendiren ING, sürece dair belirsizlikler ve bankacılık sektöründeki regülasyonlar dolayısıyla alımdan vazgeçmişti. Zaten daha sonra başka bankalarla da görüşen HSBC de Türkiye birimini satmama kararı almıştı.

ING Bank’ı daha çok Avrupa’ya odaklanan bir banka haline getiren banka CEO’su Ralph Hammers rekor seviyedeki düşük faiz oranları ve sermayenin artırılması yönündeki talepler dolayısıyla krlılığın azalması nedeniyle ana pazarı dışındaki alanlarda tüketici ve kurumsal kredileri genişletme arayışı içerisinde.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.