İngiliz ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,3 büyüdü

İngiliz ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,3 büyüdü

İngiltere’de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 arttı.

A+A-

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre, İngiliz ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre beklentiyle uyumlu şekilde yüzde 0,3 büyüdü.        
       
İngiltere’de bu yılın ilk çeyreğinde GSYH yüzde 0,2 artış kaydetmişti. İkinci çeyrek itibariyle İngiltere’de GSYH yıllık bazda ise yine beklentiyle uyumlu şekilde yüzde 1,7 artış kaydetti.        

       
ONS açıklamasında bu yılın ikinci çeyreğinde ekonomik büyümenin hız kazanmasında hizmet ve özellikle perakende sektörlerinin itici rol oynadığı vurgulandı.        
         
Verilere ilişkin değerlendirmede bulunan ONS Uzmanı Darren Morgan, İngiliz ekonomisinin bu yılın ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine kıyasla dikkate değer şekilde hız kestiğini belirterek, “Bu yılın ikinci çeyreğinde, perakende, film prodüksiyon ve dağıtım alanlarında gelişme kaydedilirken, inşaat ve imalat sektörleri toplamda büyümeyi aşağıya çekti.” değerlendirmesinde bulundu.        
         
İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond ise İngiliz ekonomisinin son 4,5 yıldır düzenli şeklinde büyüdüğünü belirterek, “Bununla gurur duyuyoruz, fakat yeterli görmüyoruz. Gelir artışını sağlamak için verimlilik artışını düzeltmeye odaklanmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.        
         
İngiltere’de mayıs ayında hizmetler endeksi aylık bazda yüzde 0,1 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 0,2 artış kaydetti.      
         
Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta başında İngiltere’nin bu yıl sonu itibariyle büyüme tahminini yüzde 2,0’den yüzde 1,7’ye revize etmişti.       


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.