İngiltere beklentiye paralel büyüdü

İngiltere beklentiye paralel büyüdü

İngiltere ekonomisi 2. çeyrekte beklentilere ve ilk tahmine paralel yüzde 0.6 büyüdü

A+A-

İngiltere'de 2. çeyrekte tüketim ve yatırım öncülüğünde büyüme beklentiye paralel gerçekleşirken, Haziran'daki Brexit referandumu öncesinde ekonomi yavaşlama sinyali vermedi.

Hanehalkı harcamaları 1. çeyreğe göre yüzde 0.9 artarken, 2 yılın en hızlı yükselişini kaydetti. Özel yatırımlar yüzde 0.5 arttı. İngiltere ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0.6 büyürken, ilk tahmin revize edilmemiş oldu.

İngiltere İstatistik Kurumu (ONS) baş ekonomisti Joe Grice açıklamasında, "Referandum öncesi ve hemen sonrasına ilişkin araştırmalarımız yatırım ve GSYİH'nin belirsizlikten kayda değer biçimde etkilendiğine dair bir işaret göstermiyor" dedi.

Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı İngiltere ekonomisi üzerinde önemli bir belirsizlik yarattı ve Başbakan Theresa May üzerinde genişlemeci mali politikası uygulama konusunda ciddi bir baskı oluşturdu.

Tüketiciler 23 Haziran referandumundan etkilenmemiş gözükse de, hızlanan enflasyonun reel ücretlerde 2 yıldır süren büyümeyi tehdit etmeye başlamasıyla daha zor zamanlar yaklaşıyor olabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.