İngiltere Parlamentosu’nun yakınında silahlı saldırı

İngiltere Parlamentosu’nun yakınında silahlı saldırı

İngiliz basını Londra’da parlamento yakınlarındaki saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini, 4’ü ağır yaklaşık 10 kişinin yaralandığını açıklandı

A+A-

İngiliz basını Londra’da parlamento yakınlarındaki saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini, 4’ü ağır yaklaşık 10 kişinin yaralandığını açıklandı.

Haberlerde Londra’daki terör saldırısı sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği, 4’ü ağır yaklaşık 10 kişinin yaralandığı, yaralılar arasında üç Fransız vatandaşının olduğu belirtildi.

İngiliz polisi ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmazken, Sir Thomas Hastanesi’nden yapılan açıklamada bir kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada eldeki ilk bilgilere göre saldırının bir terör saldırısı olarak görüldüğü belirtildi.

İngiliz basını bazı görgü tanıklarına dayandırarak saldırganlardan birinin orta yaşlı Asyalı görünümlü biri olduğunu öne sürdü.

Görgü tanıkları Westminster Köprüsü üzerinde ilerleyen bir 4X4 aracın önce kalabalığın üzerine sürdüğünü, daha sonra araçtan rastgele ateş açıldığını belirtiyor.

Londra’nın kalbinde gerçeklesen saldırının ardından halkın korku içerisinde koşarak kaçmaya çalıştığı görüldü.

Avam Kamarası Lideri David Lidington İngiliz parlamentosu içerisinde de bir saldırganın bir polisi bıçakladığı açıkladı.

Saldırının ardından güvenlik güçleri, içerisinde AA muhabirinin de bulunduğu gazetecileri parlamento karşısındaki Westminster Abbey Kilisesi'ne götürdü.  

Scotland Yard’dan yapılan açıklamada ise halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların bulunduğu Whitehall, Westminster Köprüsü , Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.

Öte yandan Başbakan Theresa May’in aracıyla resmi konutu Number 10’e getirildiği, gelişmeleri burada takip ettiği kaydedildi.

May liderliğinde acil kabine toplantısının yapılması bekleniyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.