İstanbul AHL'de bombalı saldırı, 28 ölü

İstanbul AHL'de bombalı saldırı, 28 ölü

İstanbul Valisi Vasip Şahin şimdilik 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıklad. 60 da yaralı var

A+A-

Atatürk Havalimanı dış hatlarda terminalinde düzenlenen canlı bomba saldırısında 28 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı. Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dış hatlar terminalinde bir saldırganın yolcuları taradığını ve ardından kendini havaya uçurduğunu söyledi.  Görgü tanıkları ilk patlamanın ardından ikinci saldırganın da kendini havaya uçurduğunu söyledi

Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve özel harekat polisi sevk edildi. Havalimanı içinde çok sayıda yaralının yerde yattığı görüldü. Atatürk Havalimanı araç girişine kapatıldı. Güvenlik nedeniyle, havalimanı yönüne giden metro seferleri Yenibosna durağında son buluyor. Sağlık Bakanlığı, olay yerindeki tüm yaralıların hastanelere sevk edildiğini duyurdu.

Görgü tanığı: Gök gürlemesi gibiydi

CNN Türk'e konuşan görgü tanığı bir taksi şoförü "İç hatlardan dış hatlara sıraya girdik, ben en arkadaydım. Silah sesleri geldi, gök gürlemesi gibi, her yer alev oldu. Ön cam havaya uçtu, öndeki araç hurda olmuş. Silah sesleriyle patlama arasında en fazla iki dakika oldu" dedi.

CNN Türk'e konuşan bir yaralı yakını, "Havalimanında kardeşim taksici olarak çalışıyordu. Öldü mü, sağ mı bilmiyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.