İstanbul'da konut fiyatlarında rekor artış

İstanbul'da konut fiyatlarında rekor artış

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da satılık konut fiyatları 2016 yılında ortalama yüzde 14, kiralık konut fiyatlarıysa ortalama yüzde dört oranında arttı.

A+A-

Verilere göre, İstanbul’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 22 oranında arttığı belirtildi. Böylece, konutların metrekaresi dört bin 400 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 1’de kalırken, metrekare bazında ortalama kiralık daire fiyatı 21 TL oldu.

İstanbul’un en pahalı ilçesi Beşiktaş

İstanbul’un en pahalı ilçesi ortalama 15 bin 10 lira metrekare fiyatıyla Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ta bir yılda satılık konut fiyatları yüzde altı oranında artış gösterdiği açıklandı. 29 yıllık amortisman süresiyle dikkat çeken Beşiktaş’ta son bir yılda kiralar yüzde altı oranında düşüş gösterdi.

İstanbul’un en ucuz ilçesi ise metrekaresi bin 850 lira ortalama fiyatıyla Esenyurt oldu.

Ankara’da kira fiyatlarında yüzde 10 artış

Ankara’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı son bir yılda yüzde dokuz oranında arttı ve 1752 lira oldu. Kiralıklarda artış yüzde 10’a ulaşırken ortalama metrekare fiyatı da dokuz lira olarak belirlendi.

Amortisman süresinin 16 yıl olduğu başkentte en pahalı bölge, iki bin 407 lira metrekare ortalamasıyla Çankaya oldu. Çankaya’daki yıllık artış da yüzde 8 olarak belirlendi.

Başkentin en ucuz ilçesi ise bin 105 lira ortalama fiyatla Polatlı.

Konut fiyatlarındaki yüzde 16 artışla İzmir’de en pahalı ilçe Çeşme

İzmir’deki ortalama metrekare konut fiyatları 2016 yılında yüzde 14 oranında artarak iki bin 419 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ise artış yüzde 11, ortalama metrekare fiyatı 11 lira oldu.

En pahalı ilçe altı bin 132 ortalama metrekare fiyatıyla Çeşme olarak belirlendi. Çeşme’de fiyatlar 2016 yılında yüzde 16 oranında artış gösterdi.

Ödemiş, 2246 lira ortalama metrekare fiyatıyla en ucuz ilçe olarak belirlendi.

Antalya’da en pahalı ilçe Konyaaltı, en ucuz ilçe Kepez

Antalya’da satılık konut fiyatları bir yılda yüzde dokuz arttı ve ortalama metrekare fiyatı bin 900 lira seviyesine ulaştı. Kiralıklarda artış yüzde ikide kaldı, ortalama fiyat dokuz lira oldu.

Antalya’da en pahalı ilçe olan Konyaaltı’nda fiyatlar bir senede yüzde yedi artarak 2 bin 423 liraya ulaştı. En ucuz ilçe ise bin 526 lira ile Kepez oldu.

Bursa konut fiyatlarının en çok arttığı illerden biri

Bursa, 2016 yılında konut fiyatlarının en çok arttığı illerden biri oldu.

Satılık konutlarda metrekare ortalaması yüzde 22 oranında artarak bin 700 liraya yükseldi. Kiralık konutlardaki artış ise yüzde 20’yi buldu ve ortalama metrekare fiyatı sekiz liraya ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.