Kadir Topbaş'ın damadına FETÖ baskını

Kadir Topbaş'ın damadına FETÖ baskını

Polis, Kadir Topbaş’ın kızı Kübra ve damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yerlerinde arama yapıyor

A+A-

Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren cuntacıların 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında ‘FETÖ’nün finans ayağı’ olduğu iddiasıyla İstanbul’da başlatılan operasyon kapsamında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı da gözaltına alındı. Topbaş, darbe girişiminden sonra yaptığı açıklamalarda ‘Vatan Hainleri Mezarlığı’ kurmuştu. Aydınlı Grup’un başındaki Kavurmacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş’ın kızı Kübra Topbaş’la evli. Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da evinde ve iş yerinde arama yapılıyor.

AKP çevrelerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kızının Ömer Faruk Kavurmacı ile evli olması, Topbaş’ın damadından dolayı "zaafiyet” yarattığı tartışmalarına neden olmuştu. Pierre Cardin, Cacharel, U.S. POLO ASSN, KoruFlorya, Solarkent, Aymerkez gibi marka ve projeler bu aileye ait.

AKP'ye yakın medyada çıkan bilgilere göre; Kavurmacı ailesinin Pensilvanya’nın en güvendiği isimlerin başında yer aldığı biliniyor. Hatta Pensilvanya’nın Türkiye’de kritik isimlere ve hedeflere aktaracağı mesajların Kavurmacı ailesi üzerinden verildiği de iddia ediliyor. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.