Kardemir için "Endeksin üzerinde getiri" tavsiyesi

Kardemir için "Endeksin üzerinde getiri" tavsiyesi

Ak Yatırım, Kardemir için tavsiyesini 'NÖTR'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltti

A+A-

Ak Yatırım, Kardemir için tavsiyesini 'NÖTR'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltti. Ak Yatırım konu ile ilgili
raporunda, Kardemir hedef fiyatını ise 1,50 TL'den 1,92 TL'ye yükselttiklerini açıkladı.

Raporda şu değerlendirme yapıldı: 

"Yatırımların tamamlanması ve yeni ürünler değer yaratıyor

1Ç17 sonuçlarının ardından Kardemir için 12 aylık hedef fiyatımızı1,50 TL’den 1,92 TL’ye yükseltip önerimizi de ‘Nötr’den ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ye çekiyoruz. Önemli yatırımların tamamlanmasının ardından şirketin 2,8 milyon ton olan tam kapasite üretim seviyesine 2019’da ulaşmasını bekliyoruz. Böylece, 4Ç16’da devreye giren çubuk
kangal yatırımının ve 2018 sonunda devreye girecek olan tren tekeri fabrikasının tam kapasite çalışması mümkün olacak. Bu yeni tesislerden çıkan ürünlerin katma değeri yüksek olduğundan karlılığıdestekleyecektir. VAFÖK büyüdükçe net borç – VAFÖK oranın cari durumdaki 4,3 çarpandan 2017 sonunda 3,3 – 3,4’e ve 2019’da 2,5
seviyelerine inmesi hedefleniyor. İyileşen nakit akımları ile şirket 2019 veya 2020’de nakit kar payı öder duruma gelmeyi hedefliyor.

Beklentilerimizde revizyonlar. 1Ç17 de cironun dolar bazında yıllık %37 büyümesinin ardından 2017 tüm yıl beklentimizi yukarı yönlü revize ederek, 869 milyon dolardan 1 milyar dolara çektik. Yakın zamanda yüksek seyreden koklaşmış kömür fiyatları ile 2017 VAFÖK marj beklentimiz %15,8’den, %14,9’a indi. 2018 ve 2019 koklaşmış kömür fiyatlarının düşeceği ve artan çubuk kangal satışlarının beklentileri ile 2018-19 da VAFÖK marjının ortalama %16,0 seviyesinde olmasını bekliyoruz. Fiyat hedefimizin artmasında bir başka önemli unsur da daha düşük yatırım harcamaları varsayımı: Şirket 2017 de 70 milyon dolar yatırım harcaması planladığını açıklamıştı. Biz de beklentimizi 90 milyon dolardan 70 milyon dolara indirdik. İleriye dönük olarak da büyük yatırımlar tamamlandığı için yıllık bazdaki yatırım harcama tahminimizi aşağı yönlü revize ettik. Böylece, şirket daha fazla nakit tutma imkânına kavuşacak ve bunun da şirket değerine katkısı olacaktır.

Karlılığı destekleyen yatırımlar. Çubuk kangal haddehane yatırımı 2016 da tamamlandı. Son makinelerin monte edilmesiyle katma değerli ürünler satılmaya başlanacak. Kardemir’in bu çubuk kangal ürünlerinin özellikle otomotiv sektöründe hızlıca kabul göreceğini düşünüyoruz.

Özellikle satış fiyat oynaklığı yaşandığı dönemlerde çubuk kangal satışlarının karlılığı destekleyeceğini düşünüyoruz. Şirketin 2019’da datren tekeri satışlarına başlamasını bekliyoruz.

Riskler. Demir çelik ve hammadde (demir cevheri ve koklaşmış kömür) fiyatları inişli çıkışlı olduğundan beklentilerimiz için belirsizlik oluşturuyor. Bunların fiyatlarında önemli bir dalgalanma yaşanırsa Kardemir ile ilgili beklentilerimizi ve değerlememizi etkileyebilir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.