Gedikli'den Fitch'e Twitter'dan yanıt

Gedikli'den Fitch'e Twitter'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Fitch'in Türkiye notuna ilişkin yaptığı açıklamaya karşı twitter'dan yanıt verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Fitch'in Türkiye notuna ilişkin yaptığı açıklamaya karşı twitter'dan yanıt verdi. Gedikli, Türkiye ekonomisini haftalık, aylık veriler üerinden ve geçiş süreçlerinde iken verilen kararların sağlıklı olmayacağını kaydetti.

Gedikli, Anayasa referandumu süreci sonuçlandıktan sonra piyasaların rahatlayacağını, siyasi risk nedeniyle algı operasyonu yapıldığını halbuki yapılan düzenlemelerin demokratik bir süreç olduğunu kaydetti.

Türkiye'yi kredi notu üzerinden tehdit edercesine yapılan açıklamaların 15 Temmuz sonrası süreçte ekonomimizle ilgili oynanan birçok oyunun amacını ortaya koyduğunu belirten Gedikli, bu günlerin geçeceğini, milletçe daha güzel günler görüleceğini söyledi.

Kargadan başka kuş, faizden başka ekonomi kavramı bilmeyenler

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün bir hafta vadeli repo ihalesi açmamasıyla dolar/TL'de yaşanan gerilemenin ardından TCMB'nin attığı bu adımın spekülatif atakları bertaraf etmek için atılabilecek adımlardan biri olduğunu söyledi.

Gedikli, Twitter üzerinden yaptığı bu sabah açıklamada, "Dolar/TL TCMB'nin haftalık repo ihalesi açmamasıyla 3.86'nın altına indi, spekülatif atakları bertaraf için (faizden başka) birçok enstrüman oldugunu belirtmiştik" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün miktar yöntemiyle bir hafta vadeli repo ihalesi açmadığını açıklarken, karardan önce 3.92'nin üzerinde olan dolar/TL karardan sonra 3.90'ın altına geriledi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.