Kılıçdaroğlu yüksek yargıya sert çıktı

Kılıçdaroğlu yüksek yargıya sert çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Rize gezisine katılan yargı mensupları için "Cübbelerini çıkarıp AKP'ye kayıtlarını yaptırsınlar" dedi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki günlük Rize ziyaretine Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının da katılıp beraber çay toplamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bağımsız yargıya güveniriz. Birilerinin çömezi olan yargıya güvenmeyiz. Bu tür insanlar yargıda olmamalı. Gitsinler kaçak sarayda her gün el pençe divan dursunlar. Cübbelerini çıkarıp AKP'ye kayıtlarını yaptırsınlar" dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle: 

Bugün gazetelerde fotoğraf var. Yüksekova'ya giden araçları gösteriyor.

Teröre karşı çıktık. Terörün dini imanı yok dedik. Kimden gelirse gelsin karşı çıkacağız dedik. Hakkari, Nusaybin... Ayrım yapmadık.

Aynı memlekette yaşıyorsak insan önemli. Çocuklara sahip çıktık. Yardım dediler yardım gönderdik. Herkesin gerçeği görmesi lazım. teröre karşı hep birlikte duracağız. kimseyi inancından kimliğinden kaynaklı ayrımyacağız. Söz mü söz bütün Türkiye'yi kucaklayacağız.

Anayasa dediler değiştirdiler. Terör biterse huzur gelir. Ama hiç kimsenin şunu unutmaması lazım. 2002'de sıfır terörle devraldılar. Şimdi kan gölü. Kim yaptı bunu? Kim Sur'un içine silah yığdırdı. Kim göz yumdu? Kim valilere talimat verdi? Bunun hesabını sormak zorundayız. Her şehidin kanı onların yakalarındadır. Yardım ve yataklık için suç duyurusunda bulunduk. Ahlaklı bir savcı bekliyoruz.

Dün açıklama yapıyor, FETÖ terör örgütü diyor. Ya arkadaş, bu karar tamam, gönderdin hükümete. Hâkim ve savcı, eğer bu dosya önünüze gelirse, doğrudan doğruya Recep Tayyip Erdoğan’ı davet edeceksiniz. Gel buraya, ne dedin sen. “Ne istediler de vermedik.” Neyi verdin, neyi istediler. Bundan iyi yardım ve yataklık mı olur? Her şeyi verdik biz size diyor. 

"Fetih kutlamaları yapıyorlar, Fatih Sultan Mehmed'in hiçbir görüntüsü yok"

Şimdi bunlar kalkmış fetih kutlaması yapıyorlar. Neredeyse Fatih Sultan Mehmed'in hiçbir görüntüsü yok. Entelektüeldi, aydındı. Bunlar şimdi İstanbul'u talan ettiler. Fatih çağ açıp, çağ kapattı. Fatih onu yaptı da İstanbul'u düşmanlara kim teslim etti? Mustafa Kemal Atatürk kime bakıp diyordu, 'Geldikleri gibi gidecekler' diye. Onun adını bile anmıyorlar. Sahtekarlar Mustafa Kemal'in adını anamazlar. Gemileri karadan yürütenlerle, yürüttükleri gemilerle dünya malı edinenler aynı insan değillerdir. 

Ocak ayından bu yana çalışıyorlar, paraları ödenmiyor. Vali hiç takmadı. İş merkezi çatısında eylem yaptılar. Emek en yüce değerdir. Alınteri en yüce değerdir. Bu değere CHP dışında hiçbir parti sahip çıkmaz. Arkadaşları gönderdik, işçilerle görüştürmüyorlar. Telefonla bile konuşturmuyorlar. 17 işçinin parasını verdiler, diğerlerine sadaka gibi para dağıttılar. Onlar tazminatlarını, aylıklarını istiyorlar. Senin sorunlarına sahip çıkan bir parti var o da CHP'dir. Kendin için yeni bir gelecek ara. 

Elektriğin kilovatt saati 21 kuruş ama faturada 41 kuruşa geliyor. Bir vatandaşa 52 liralık elektrik tüketimi için gelen fatura 105 liradır. Namuslu vatandaş elektriğini ödüyor, bir başkası kaçak elektrik kullanıyor. Devlet onun değil, namuslu adamın peşinde. AKP için uygundur bu, felsefesi bu zaten. Bizim felsefemize aykırı. Olay Yargıtay'a kadar gitti, kararını verdi. Şimdi kanun getiriyorlar, kanunla alacaklar. 33 milyar lira alacaklar. Her evden küçük küçük bu paraları alacaklar. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, kaçak elektrik kullananların bedelini namuslu insanlardan almak doğru mudur, değil midir? Şimdi Meclis'e getiriyorlar. Aynı sertlikte Genel Kurul'da muhalefet edeceksiniz. Antik çağlara döndük. Spartalılar döneminde hırsızlık övünülecek bir olaydı. O döneme döndük. 

"Davutoğlu neden görevden alındı?"

Davutoğlu niye gitti? Davutoğlu'nun gidiş şifrelerini bulduk. Birincisi, Davutoğlu 'Türkiye'ye şeffaflık, siyasi ahlak yasası getireceğiz' dedi. Yıllardır biz bunu savunuyoruz. Ama Saray'da oturan zat itiraz etti. Kamu ihale yasasını değiştireceğim dedi. Bu başlı başına sorgulanması gereken alan. İkincisi, 1 Kasım seçimlerinde sen misin başkanlık sistemini getirmeyen, var olan sistemi çalıştırmaya çalışan... Üçüncüsü düşünce özgürlüğü. Akademisyenlerin bildirisinden sonra düşünce özgürlüğünü söyledi. Abisi itiraz etti. Dördüncüsü, Davutoğlu hediyeleri devletin arşivine kaydettirdi. Ahlaki ve doğru bir tutumdur. Beşinci şifre örtülü ödenek. Davutoğlu örtülü ödeneğin başındaki kişiyi götürdü, kendi öğrencisini getirdi. Ve görevden alındı.

Gitsinler kaçak sarayda otursunlar 

Kırşehir'deki toplantıda terini siliyor. Kendisi dışında terini silen yok. Bizi eleştirenleri mahkemeye vereceğim diyor. Vermezsen namertsin.

Bağımsız yargıya güveniriz. Birilerinin çömezi olan yargıya güvenmeyiz. Bu tür insanlar yargıda olmamalı. Gitsinler kaçak sarayda her gün el pençe divan dursunlar. Cübbelerini çıkarıp AKP'ye kayıtlarını yaptırsınlar.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.