Kipa'nın satışı nihayet açıklandı

Kipa'nın satışı nihayet açıklandı

İngiliz basınında günler önce çıkan Migros'un Tesco Kipa'yı satın alması, şirket tarafından bugün nihayet açıklandı

A+A-

İngiliz basınında günler önce çıkan Migros'un Tesco Kipa'yı satın alması, şirket tarafından bugün nihayet açıklandı. Migros, Tesco Kipa'nın yüzde 95.5'ini 302 milyon 286 bin 947 TL'ye satın aldı. Hisse başına satın alma bedeli ise  0,2375 TL oldu. Kipa tarafından KAP'a gönderilen konu ile ilgili açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz Tarafından Yapılan 30 Mayıs 2016 ve 8 Haziran 2016 Tarihli Açıklamalarda Ana Hissedarımız Tesco Overseas Investments Limited ile Migros Ticaret A.Ş. Arasında Görüşmelerin Olduğu ve Söz Konusu Görüşmelerin Sonucunda Yatırımcıların Kararını Etkileyecek Bir Gelişme Olduğunda Kamuoyuyla Paylaşılacağı Bilgisi Verilmişti.
Ana Hissedarımız Tesco Overseas Investments Limited Tarafından İletilen Güncel Bilgiye Göre Nominal Değeri Hisse Başına 1 TL ve Toplam Ödenmiş Sermayesi 1.332.682.000 TL Olan Şirketimiz Sermayesinin Yaklaşık %95,5'İne Tekabül Eden Hisselerinin Tamamının Satışına İlişkin Olarak 10 Haziran 2016 Tarihinde Migros Ticaret A.Ş. ile Bir Hisse Alım Satım Sözleşmesi İmzalanmıştır.

Sözleşmede Toplam Satın Alma Bedeli Hisse Başına 0,2375 TL Olmak Üzere Toplam 302.286.947 TL Olarak Belirlenmiş Olsa da Anılan Tutar Rekabet Kurulu İzni ve Diğer Gerekli Koşulların Sağlanması Akabinde Hisse Devrinin Yapılacağı Tarih İtibariyle Düzenlenecek Bilançoya Göre Yapılacak Fiyat Uyarlamasına Tabi Olacaktır.
Sözleşmede Belirtilen Koşulların Gerçekleşmesini Müteakip Hisse Devir İşlemi Tamamlandıktan Sonra Migros Ticaret A.Ş. Bakımından "Pay Alım Teklifi" Zorunluluğu Ortaya Çıkacak Olmakla Birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: Iı 26.1 Sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'ne Göre Zorunlu Pay Alım Teklifinde Bulunma Zorunluluğundan Muafiyet İçin Sermaye Piyasası Kurulu'na Başvuruda Bulunulacağı Tarafımıza Bildirilmiştir. "


İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.