Konut metrekare fiyatı yüzde 10 arttı

Konut metrekare fiyatı yüzde 10 arttı

Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda %10 arttı

A+A-

Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda %10 arttı. Hürriyet Emlak Şubat 2017 Emlak Endeksi açıklandı. 

Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 10 oranında artış göstererek, 2 bin 742 lirayı buldu. Kiralık konutlarda ortalama metrekare fiyatı 17 lira ile değişim yüzdesi yaşanmadı. Türkiye'de amortisman (geri dönüş) süresi ise 14 yıl olarak açıklandı.

İSTANBUL’DA 4 BİN 500 LİRA OLDU

İstanbul'da Şubat 2017 itibariyle satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 4 bin 500 liraya ulaştı. İlde son bir yıllık artış yüzde 20 oranında. Kiralık konutlarda ise fiyat ortalaması değişmedi ve Şubat 2017’de 21 lira metrekare ortalaması ile devam etti. İstanbul'da amortisman süresi ise 18 yıl olarak hesaplandı. İlde son bir ayda fiyatların en çok arttığı ilk üç ilçe  yüzde 5,2 ile Eyüp, yüzde 3,9 ile Arnavutköy, yüzde 3,8 ile de Gaziosmanpaşa oldu. 

ANKARA’NIN ŞAMPİYONU KEÇİÖREN OLDU

Başkent Ankara'da satılık konut fiyatları son bir yıllık süreçte yüzde 7 oranında artarak bin 750 lira metrekare ortalamasına ulaştı. Kiralık konut fiyatları ise yüzde 9 artarak metrekarede 9 lira mertebesinde. 16 yıl amortisman süresi olan Ankara'da son bir ayda satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı ilçe yüzde 1,7 ile Keçiören. İkinci sırada yüzde 1,1 ile Etimesgut, üçüncü sırada ise yüzde 0,8 ile Sincan var. 

İZMİR’DE YILLIK ARTIŞ YÜZDE 11 OLDU

İzmir'de satılık konutların metrekare ortalama fiyatı son bir yılda yüzde 11 oranında artışla 2 bin 455 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ise fiyatlar yüzde 10 oranında artarak metrekare bazında 11 liraya yükseldi. Amortisman süresi 19 yıl olan İzmir'de, Narlıdere geçtiğimiz ay fiyatların en fazla arttığı ilçe. Narlıdere’de bir aylık fiyat artışı yüzde 4,7 oldu. İkinci sırada yüzde 4,6 artışla Aliağa, üçüncü sırada ise yüzde 4,0 ile Balçova var.

ANTALYA'DA ŞUBAT AYININ BİRİNCİSİ SERİK

Antalya'da satılık konut fiyatları son bir yılda tam yüzde 6 oranında artış gösterdi. Metrekare ortalamasının bin 859 liraya ulaştığı ilde amortisman süresi ise 18 yıl. Kiralık konut fiyatlarına bakıldığında ise metrekare fiyatı 8 lira ve yıllık artış yüzde 1. İlde son bir ayda fiyatlar en çok Kemer’de arttı. Yüzde 6,5 oranla Kemer ilk sırada yer alırken, yüzde 3,2 ile Serik ikinci, yüzde 2,4 ile Konyaaltı üçüncü sırada. 

BURSA’DA YILDIRIM, OSMANGAZİ VE İNEGÖL EN FAZLA ARTIŞ GÖSTEREN İLÇELER

Bursa'da satılık konut fiyatları Şubat 2017 itibariyle ortalama bin 733 lira mertebesinde. Satılık konutta yıllık fiyat artışının yüzde 16 olduğu Bursa'da kiralık konutlardaki artış oranı da yüzde 14. Kiraların ortalama metrekare bazında 8 lira olduğu ilde amortisman süresi ise 18 yıl. Bursa'da geçtiğimiz bir aylık süreçte fiyatlar en çok yüzde 4,2 ile Yıldırım’da arttı. İkinci sıradaki ilçe yüzde 2,6 artışla Osmangazi, üçüncü sıradaki ilçe ise yüzde 1,4’le İnegöl oldu.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.