Kuveyt Türk'ten 2 gün sonra ABD'de dava açıklaması

Kuveyt Türk'ten 2 gün sonra ABD'de dava açıklaması

Kuveyt Türk,hakkında çıkan haberler için "maksatlı, düzmece iddia ve isnatlar içeren gerçek dışı haberler "ifadesini kullandı

A+A-

Kuveyt Türk Katılım Bankası, son günlerde medyada "ABD'de haklarında IŞİD konulu dava açıldığı" haberleri ile ilgili açıklama yaptı. Haberlerin medyada ilk defa çıkmasının üzerinden 2 gün geçtikten sonra yapılan açıklamada "bu tür maksatlı, düzmece iddia ve isnatlar içeren gerçek dışı bu haberler Türk bankacılık sistemini de töhmet altında bırakacak niteliktedir" ifadeleri yer aldı.

Kuveyt Türk Katılım ankası'ndan KAP'a gğönderilen konu ile ilgili açıklama şu şekilde:

"14 ve 15 Haziran 2016 tarihlerinde çeşitli internet siteleri ve gazetelerde yer alan "Suriye'deki yasa dışı yapılara, dilekçede adı geçen kişilerce, bankamızdaki bir hesap üzerinden yardım yapıldığı" şeklinde özetlenebilecek, maddi gerçekle hiçbir ilgisi olmayan yanlış ve yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Konuyla ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız:

Haberde "dava" olarak bahsedilen süreç, Süryani Hıristiyanlar tarafından kurulmuş Amerika'daki bir sivil toplum örgütünün (ST. FRANCIS ASSISI ) başvuru dilekçesidir. Bankamıza haberde geçen dilekçe ile ilgili herhangi bir tebligatta bulunulmamıştır.

Dilekçede ismi geçen kişilerin bankamızda herhangi bir hesabı ve/veya bankamızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Dolaylı olarak kullanıldığı iddia edilen dernek hesabının ise Birleşmiş Milletler ile Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası yardım kuruluşlarının desteğinde, son derece açık ve şeffaf olarak işlediği, ayrıca bankamızca mevzuatın gerektirdiği tüm yükümlülüklerin de eksiksiz ikmal edildiği tespit edilmiştir.

Bankamızın itibarını zedeleyen bu tür maksatlı, düzmece iddia ve isnatlar içeren gerçek dışı bu haberler, son derece sağlam ve istikrarlı yapısıyla küresel krizlerin aşılmasında önemli bir aktör olan Türk bankacılık sistemini de töhmet altında bırakacak niteliktedir.

Çeyrek asrı aşan tarihinde tüm faaliyetlerini yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirerek bankacılık etiği açısında örnek davranışlar sergileyen ve tüm yükümlülüklerini her zaman eksiksiz yerine getiren Bankamız tüm yasal haklarını saklı tutmaktadır."

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.