Linkedin'den sonra, sıra Twitter'da mı

Linkedin'den sonra, sıra Twitter'da mı

Linkedln’ın Microsoft tarafından satın alınması konusunda Saxo Bank Hisse Senedi Strateji Müdürü Peter Garnry, Microsoft’un bu adımının teknoloji dünyasında başka satın almaları da gündeme getirebileceğine dikkat çekti

A+A-

Microsoft, tamamı nakit bir anlaşmayla profesyonel iş arama platformu Linkedln’i 26.2 milyar dolara satın almak için anlaştı. Saxo Bank Hisse Senedi Strateji Müdürü Peter Garnry, Microsoft’un bu adımının teknoloji dünyasında başka satın almaların da gündeme gelebileceğinin habercisi olduğunu belirtiyor.

Microsoft, geçen hafta boyunca, tamamı nakit bir anlaşmayla hissesi 196 dolardan LinkedIn’i almak için görüşmeleri sürdürüyordu. Anlaşma, Cuma günkü LinkedIn kapanış fiyatına göre %46,5 kâr anlamına geliyordu. Sonunda Microsoft, Linkedln’i 26.2 milyar dolara satın almak için anlaştı.

LinkedIn Başkanı Hoffman ve LinkedIn CEO’su Jeff Weinerwill de anlaşmayı destekliyor. Microsoft anlaşmanın 2019 mali yılında hisse başına kazançlara katkı yapacağını öngörüyor. LinkedIn hissesi Mart’tan beri Saxo Bank’ın SaxoStrats portföyünün bir parçası ve yatırımcılara sadece 96 günde %70,3 kazandırdı.

Linkedln’ın Microsoft tarafından satın alınması konusunda Saxo Bank Hisse Senedi Strateji Müdürü Peter Garnry, Microsoft’un bu adımının teknoloji dünyasında başka satın almaları da gündeme getirebileceğine dikkat çekerek konu ile ilgili şunları söyledi: “Microsoft’un LinkedIn’i alması, kuşkusuz teknoloji dünyasında başka satın almaların da gündeme geleceği iddiasını ortaya çıkarıyor. Açılış öncesi faaliyetlerde Twitter hisselerinin neredeyse %5 arttığını ve Twitter’ın da LinkedIn ile aynı kaderi paylaşacağı varsayımının oldukça cazip olduğunu görebiliyoruz. Twitter, hâlâ 350 milyonun epey altındaki kullanıcısıyla, 1,4 miyardan fazla kullanıcısı olan Facebook’a karşı kırılgan bir yapıya sahip. Twitter’ın bu kullanıcı tabanını oluşturmakta bile zorluklarla karşılaştığını biliyoruz. Yıllık büyüme oranı sıfıra yakın. Bu nedenle de Twitter’ı uzun vadede gerçekten bağımsız bir şirket olarak görmek zor.”

Garnry, Twitter’da uzun bir pozisyona girmelerinin nedenlerini ise son dört veya beş çeyrekte Twitter’ın nakit akışı kârlılığını önemli ölçüde artırmayı başarmış olması şeklinde açıkladı. “Eğer nakit akışı bazında, bütün muhasebe kazançlarını görmezden gelirseniz, Twitter hızla gelişiyor ve kendi ağlarını daha fazla paraya çevirmek için birçok farklı yolları olduğunu düşünüyorum” diyen Garnry, sözlerini şöyle sürdürdü: “Soru, bu noktada Twitter’ı kimin alabileceği. Sosyal medyada güçlü bir konum elde etmekte gerçekten zorlanan şirketlerden birisi Google. Bilindiği gibi Google, Google+ ile Facebook’la rekabet etmeyi denedi. Bu deneme, içler acısı bir şekilde sonuçlandı. Ben Twitter’ın, Google’ın stratejisine uygun iyi bir satın alma ve genişleyebileceği iyi bir platform ağı olabileceğini düşünüyorum. Twitter ile uzun pozisyonda kalmayı sürdürüyoruz ve artık yıl sonundan önce bir satın alma olacağını daha çok iddia ediyoruz, benim görüşüme göre Twitter hisselerinin risk/kazanç oranı oldukça cazip.”

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.