Lloyds'un 3. çeyrek karı beklentilerin altında

Lloyds'un 3. çeyrek karı beklentilerin altında

Lloyds Banking Group'un karı, üçüncü çeyrekte tahminlerin altında kaldı

A+A-

ngiltere'nin en büyük konut kredisi bankası Lloyd Banking Group Plc'nin üçüncü çeyrek karı yüzde 15 geriledi. Yanlış kredi koruma sigortası satılan müşterilerin maduriyetini gidermek için bankaya verilen 1 milyar sterlinlik (1.2 milyar dolar) ceza, bankanın karındaki gerilemede etkili oldu.

Londra merkezli banka tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre bankanın vergi öncesi karı bir yıl öncesinin aynı dönemindeki 958 milyon sterlinden, üçüncü çeyrekte 811 milyon sterline geriledi. Bankanın tek seferlik kalemler dışındaki karı 1.91 milyar sterlin seviyesinde gerçekleşerek, Bloomberg News anketine katılan altı analistin 2.04 milyar sterlinlik ortalama tahmininin altında kaldı.

Lloyds'un hisse senetleri, Londra'daki işlemlerde 2016 yılında yüzde 24 gerileyerek İngiltere'nin en büyük beş bankası arasında Royal Bank of Scotland ardından en kötü ikinci performansı gösterdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.