Mavi Jeans halka arz edilecek

Mavi Jeans halka arz edilecek

Halka arz konusunda Goldman Sachs ve Bank of America’ya yetki veren Mavi Jeans’in değeri 800 milyon dolar civarında

A+A-

Mavi Jeans’in halka arzı için yatırım bankaları Goldman Sachs ve Bank of America’ya yetki verdi. Hissedarları arasında yer alan Turkven ve Akarlı ailesinin bulunduğu Mavi Jeans’in değeri 800 milyon dolar civarında. Hissedarlarına kesin kararı henüz vermediği ve piyasa koşullarına göre, halka arzın ertelenme ya da iptal edilme olasılığının da bulunduğu Mavi Jeans'in halka arzın yapılması durumunda Türkiye’de yılın en büyük işlemi olacağı düşünülüyor. 

50’den fazla ülkede 390’nın üzerinde mağazası bulunurken, bunun yanı sıra Mavi Jeans ürünleri 5 bin satış noktasında da satılıyor. 

Turkven daha önce hisselerini satmak için harekete geçmişti

Mavi Jeans’in ortaklarından olan Turkven’in hisselerini devredeceği daha önce gündeme gelmişti. Mavi Jeans’in yüzde 35 ortağı olan olan Turkven’in hisselerine Kuveytli perakende devi Alshaya ve Londra merkezli sermaye fonu Bridgepoint talip olmuş, fakat satış gerçekleşmemişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.