Meclis'teki bir kavga değil, planlı saldırıydı

Meclis'teki bir kavga değil, planlı saldırıydı

CHP milletvekili Şafak Pavey, TBMM'de Aylin Nazlıaka'nın protesto sırasında yaşananları, “Bu tamamen bir saldırıydı” ifadeleriyle tanımladı.

A+A-

‘Partili cumhurbaşkanlığını’ da içeren anayasa değişikliği teklifinin dün geceki görüşmelerinde çıkan ‘kavgada’ yere düşen ve kolundaki protez çıkan CHP milletvekili Şafak Pavey, yaşananları, “Bu tamamen bir saldırıydı” ifadeleriyle tanımladı.

‘Partili cumhurbaşkanlığı’nı içeren anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur oylamalarında bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kendisini kürsüye kelepçelemesiyle başlayan kavgada çok sayıda kadın vekil yaralanmıştı.

CHP’li Şafak Pavey, yaşanan arbedede yere düşmüş ve kolundaki protez çıkmıştı.

Kavgada dikkat çeken isimse, CHP’li Şafak Pavey’i ittiği, HDP’li Burcu Çelik Özkan’ın saçını çektiği ve HDP’li Pervin Buldan’ın göğsüne vurarak ‘hastanelik ettiği’ belirtilen ve kavga sırasında ‘aktif’ görüntü veren AKP Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç olmuştu.

Pavey, tedavi gördüğü hastanede yaptığı açıklamada savunma amaçlı olarak bile nasıl vurulabileceğini bilmediğini belirterek, “Kişisel olarak konuşmak gerekirse hiçbir canlıya en küçük bir fiske vurmadım, vurmayacağım. Karşımızdakilerle aramızdaki fark bu kadar basitti. Bu şiddeti anlayabilmem mümkün değil. İnsanı dehşete düşüren bir nefretle aynı görüşte olmadıklarına fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil, haydut deniyor” diye konuştu.

‘Planlı bir saldırı’

Olayın kavga olmadığını, planı bir saldırı gerçekleştirildiğini vurgulayan CHP’li vekil, “Gerçeği değiştirdiğinizde gerçek, kaybolmaz. Sadece toplumu aldatmış, içinde bulunduğunuz durumu saklamış olursunuz. Planlı saldırıyı, planlı bir propagandayla kadınlar arası kavga diye kamuoyuna sunan AKP, bizi doğrulayan görüntüler karşısında bile en küçük mahcubiyet hissetmedi. Bu nereye geldiklerini gösteriyor? Bu bize geçirmek istedikleri anayasayı geçirdiklerinde, mutlak güce sahip olduklarında yapabileceklerinin ayak seslerini veriyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Yarkadaş: Enç rol yaptı

CHP’li bir başka milletvekili Barış Yarkadaş da AKP’li milletvekili Enç’in rol yaptığını öne sürdü: “AKP en iyi becerdiği şeyi yapıyor. Saldırgan olmasına rağmen yine mağdur pozundalar. Şafak Pavey’in dün kolundaki protezi saldırıda çıkardılar. Daha önce de 1 Mayıs 2014’te polis şiddetiyle bu protez yerinden çıkmıştı. Aynı şiddeti Meclis’e taşıdılar.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.