MHP'de aday sayısı 7'ye yükseldi

MHP'de aday sayısı 7'ye yükseldi

Kongre sürecindeki MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan partililerin sayısı 7 oldu

A+A-

Genel Merkez ile mahkeme tarafından atanan Çağrı Heyeti'nin açıkladığı farklı kongre tarihleri üzerinde, yönetim ve parti içi muhalefet arasında tartışmanın yaşandığı MHP'de, genel başkanlığa adaylığını açıklayan partililerin sayısı yedi oldu.

Muhaliflerin başvurusu üzerine Çağrı Heyeti, MHP'de sadece tüzük değişikliği yapılabilecek olan olağanüstü kongrenin 19 Haziran'da gerçekleştirilmesine karar vermiş, bu tarihi reddeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 10 Temmuz'da genel başkan seçiminin yapılacağı, kendisinin de aday olacağı bir kongrenin toplanacağını açıklamıştı.

MHP'de genel başkanlığa adaylığını koyacağını duyuran son isim ise Eskişehir eski milletvekili Süleyman Servet Sazak oldu.

Sazak bugün yaptığı basın toplantısında, "MHP'nin tazelenmeye ihtiyacı var, bu nedenle adayım" dedi.

MHP'de daha önce de, İçişleri Eski Bakanı Meral Akşener, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Koray Aydın, Genel Başkan Eski Yardımcısı Ümit Özdağ ile eski milletvekilleri Sinan Oğan'la, Sait Gönen de aday olduklarını açıklamışlardı.

MHP Merkez Disiplin Kurulu (MDK) geçtiğimiz ay içinde parti aleyhine faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle adaylardan Akşener, Oğan, Özdağ ve Aydın hakkında inceleme başlatmıştı.

MDK'nın parti üyelerini ihraç yetkisi bulunuyor. MHP tüzüğüne göre "tedbirli ihraç" talebiyle disipline sevk edilenler genel başkanlığa aday olamıyorlar.

MHP'li üst düzey bir yetkili iki gün önce Reuters'ta yayınlanan analiz haberde "Olası tedbir kararı ile bazı muhalif arkadaşların genel başkan adaylıkları önlenebilir" demişti.

Toplam 1,241 delegesi bulunan MHP'de, genel başkan seçilebilmek için ilk iki tur oylamada salt çoğunluk olan 621 oy gerekirken, üçüncü tur oylamaya gerek kalması durumunda en çok oyu alan aday genel başkan oluyor.

Bahçeli de 1997'deki kurultayda ilk iki tur oylamayı Tuğrul Türkeş'in gerisinde kapatmasına karşın, son turda diğer adayların çekilerek destek vermesiyle genel başkan seçilmişti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.