Migros, Tesco Kipa'yı alıyor mu

Migros, Tesco Kipa'yı alıyor mu

Tesco Kipa'nın ana ortağı ile Migros arasında Tesco Kipa'nın satışı için görüşmeler yürütülüyor

A+A-

Tesco Overseas International ile Migros arasında perakende şirketi Tesco Kipa'nın satışı için görüşmeler yürütülürken, müzakerelerin temel unsurlarında mutabakata varılamadı.

Tesco Kipa ve Migros tarafından KAP'a yapılan açıklamalarda, basında Tesco Kipa'nın hisselerinin satışında ileri aşamaya gelindiğini gösteren haberler üzerine KAP'a açıklama yapıldığı belirtildi.

Görüşmelerin ana ortağı Tesco Overseas Limited ile Migros arasında yapıldığını belirten Tesco Kipa, "Ana hissedarımız tarafından iletilen bilgiye göre... gizli nitelikte görüşmeler yürütüldüğü ancak tarafların temel unsurlarda bir mutabakata varamamış olduğu bildirilmiştir" denildi.

Migros tarafından yapılan açıklamada ise görüşmelerin sürdüğü ifade edilerek, "Şirketimiz ile Tesco Overseas Investments Limited arasında Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürülmektedir" denildi.

İki şirket de hissedarların yatırım kararını etkileyecek gelişmelerin ortaya çıkması halinde açıklama yapılacağını belirtti.

Tesco Kipa'nın yüzde 95.5'i Tesco Overseas üzerinden İngiltere merkezli perakende şirketi Tesco PLC'nin elinde bulunuyor. Şirketin bugün yüzde 10.5'e kadar prim yaparak 2.63 lirayı gören hisseleri saat 1500 itibariyle yüzde 2.1 artıda 2.43 liradan işlem görüyor.

Piyasa değeri geçen haftaki kapanış fiyatına göre 3.2 milyar lira olan Tesco Kipa'nın Şubat sonunda biten mali yıla göre satışları bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak 2.25 milyar lira oldu. Şirketin 574 milyon lira olan zararı ise 216 milyon liraya geriledi.

Migros ise geçen yıl 9.4 milyar lira ile Kipa'nın dört katından fazla satış yaptı. Migros 2015'te finansman giderleri nedeniyle 370.5 milyon lira zarar etmişti. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.