Milyarder yatırımcıdan "büyük kriz" uyarısı

Milyarder yatırımcıdan "büyük kriz" uyarısı

Amerikalı milyarder yatırımcı Carl Icahn, Forbes dergisindeki yer alan köşe yazısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Amerikalı milyarder yatırımcı Carl Icahn, Forbes dergisindeki yer alan köşe yazısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bazen para kazanmanın en iyi yolu insanların size ‘Manyak mısın, yanlış yapıyorsun’ dediği zamanlardır" diyen Icahn, buna karşın insanların bazen yanılabileceklerini de bilmeleri gerektiğini söyledi. Icahn bunun için de kendisinden örnek vererek: “Örneğin ben bugün artık bu piyasanın gerçekten bir kriz yaşayacağına inanıyorum. Çok ciddi düzeltmeler gelecek. Bu nedenle kendimi korumaya aldım.” dedi.

İşte Icahn’ın köşe yazısından o çarpıcı kısımlar:

“Bazen para kazanmanın en iyi yolu insanların size ‘Manyak mısın, yanlış yapıyorsun’ dediği zamanlardır. Bunu yapmak da kolay değildir. Ancak Rudyard Kipling’in şiirindeki gibi ‘Eğer başınızı dik tutarsanız sadece onlar kaybeder.’ Eğer duygularınıza çeki düzen verirseniz, böylece duygularınızı geliştirebilir ve uzmanların ne dediğini önemsemezsiniz.

Muhalif olarak sürpriz hisse senetlerine yatırım yapmanız için çok çalışmalısınız ve güçlü olmalısınız. Muhalif oldum demekle muhalif olunmaz. Örneğin 1989 yılında çöp tahvillerinde kriz yaşanırken bu tahvilleri alan sadece bendim. Yıllar aldı ama şimdi bu sayede bir servet kazandım.

Tabii her zaman doğru olmayabilirsiniz de. Bunu görmek bazen uzun bir zaman da alabilir. Örneğin ben bugün artık bu piyasanın gerçekten bir kriz yaşayacağına inanıyorum. Çok ciddi düzeltmeler gelecek. Bu nedenle kendimi korumaya aldım.

Kolay değil ama bazen içinizden bir şey tetiğe basar. İşte ben bunu seviyorum.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.