Note 7'lerin patlama nedeni belli oldu

Note 7'lerin patlama nedeni belli oldu

Samsung, Note 7'nin aşırı ısınıp patlamasının nedeninin bataryadan kaynaklandığını duyurdu

A+A-

Samsung, Note 7 isimiyle piyasaya sürdüğü akıllı telefonların patlamasıyla ilgili soruşturma raporunu ilan etti. Şirket yönetimi tarafından Güney Kore'de bu sabah düzenlenen basın toplantısında sunulan raporda, alev alma veya patlamaların bataryalardaki tasarım ve üretim hatalarından kaynaklandığı bildirildi.

Rapor, bağımsız araştırma şirketleri tarafından 30 bin batarya üzerinde yapılan testlerin sonucunda hazırlandı. 

Raporda patlamaların sebepleri,  “Note 7 bataryalarının olması gerekenden geniş tasarlanması ve elektrotlar arasında yeterli yalıtım önlemi alınamaması, bataryaların sağ üst köşesinde deformasyona oluşumuna sebep oldu. Tedarik talebinin aniden yükseltilmesi sonucu imalat hızındaki aşırı artış da üretim sürecindeki temel sorunlardan biri” şeklinde belirtildi.

Akıllı telefon piyasasında dünya lideri olan Samsung, telefonların patlaması nedeniyle Note 7 üretimini durdurmuş ve piyasadaki yaklaşık 2,5 milyon cihazı toplatmıştı.

Şirketin 2016 yılı üçüncü çeyrek bilançosunda 3 milyar dolarlık bir gedik açan problemin, toplam maliyetinin zaman içinde 10 milyar doları bulabileceğini söylentiler arasında.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.