Obama Samsung Note 7 ile nasıl dalga geçti

Obama Samsung Note 7 ile nasıl dalga geçti

Yangın çıkardığı için Samsung'un toplatma kararı aldığı Note 7 ABD Başkanı Obama'nın da alay konusu oldu

A+A-

Samsung'un başını fena yakan Note 7 modeli şimdi de Obama'nın alay konusu oldu. Patlama riski nedeniyle uçaklara alınmayan, her yerde yasaklanan Note 7 modelini toplatma kararı alan Samsung uğradığı milyarlarca dolarlık zararın ardından bir darbeyi de Obama'nın konuşmasında aldı.

Obama Care için telefon benzetmesi

Obama ABD'de, "Obama Care" ismiyle bilinen önemli bir sağlık politikaları reformunu hayata geçirmişti.

ABD'de çok başarılı kabul edilmeyen devlet sağlık sigortası sistemini iyileştirmeyi hedefleyen "Obama Care" girişimi bir anlamda başarılı olsa da eksik bulunan veya başarısızlıkla sonuçlanan kısımları da var. 

Ağır eleştirilere de hedef olan Obama Care, aslında ABD Başkanı'nın en çok önem verdiği projelerin başında geliyor. Aynı zamanda da Obama'nın Başkanlığı süresince en çok tartışılan projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Başkanlık dönemi bir ay sonra sona erecek olan Obama ise bugünlerde kendi yönetim süreci hakkında açıklamalar yapıyor, değerlendirmelerde bulunuyor.

Bu konuşmalardan birinde Obama Care sistemini değerlendiren Obama şu ifadeleri kullandı:

"Obama Care sisteminde eksikler olabilir ama bu sistemin iptal edilmesini gerektirmez. Cep telefonu üreticileri de çeşitli modellerini sürekli piyasaya sürüyorlar ve her telefonda hatalar ortaya çıkıyor. Bu hataları güncellemelerle düzeltip yollarına devam ediyorlar. Hatta bir telefon modeli havaya uçup patlıyor ve yangın çıkarıyor olsa bile bu yüzden cep telefonlarını kullanmayı bırakıp parmakla döndürülüp çevrilen eski ev telefonlarına dönüş yapmıyoruz."

Obama'nın Samsung Note 7 hakkında alaycı tonda kullandığı ifadelerin, konuşma yaptığı Miami Lisesi'ndeki öğrenciler arasında gülüşmelere neden olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE O KONUŞMA

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.