Offshore yuan rekor düşük seviyeye yaklaştı

Offshore yuan rekor düşük seviyeye yaklaştı

Offshore yuan, merkez bankasının kurda esnek davranacağının sinyalini vermesiyle rekor düşük seviyeye yaklaştı

A+A-

Offshore yuan, Çinli politika yapıcıların ihracattaki düşüş ve dolardaki yükseliş nedeniyle kurda daha esnek davranmaya istekli olduklarının sinyalini vermesiyle, rekor düşük seviyelere yakın işlem gördü.

Yuan, 2010 yılından bu yana en düşük gün içi seviye olan 6.7885'e gerilemesinin ardından, Hong Kong saatiyle 10:26'da dolar karşısında 6.7823 seviyesinden işlem gördü. Şanghay'da işlem gören yuan ise yatay seyrederek altı yılın düşüğü olan 6.7767 seviyesinden alıcı buldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yıl sonu tahmini 6.75 seviyesinde idi.

Yuan, Çin dışına sermaye çıkışının hızlanması nedeniyle baskı altında bulunuyor. Buna karşın, 2016 başındaki yuan satış dalgasının küresel bir çöküşü tetiklemesinin tersine piyasada panik havası bulunmuyor. Politika yapıcılar, diğer paralar karşısında istikrarlı bir kur politikası izliyorlar.

Singapur'da Scotiabank döviz stratejisti Gao Qi, “Merkez bankası yuanın kademeli değer kaybını tolere ediyor. Fakat yuanın sert düşmesi durumunda piyasadaki paniğin önüne geçmek için müdahale edecektir. Kısa vadede 6.8 seviyesi kritik öneme sahip” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.