Okullarda Nutuk dağıtmak yasaklandı

Okullarda Nutuk dağıtmak yasaklandı

Atatürk'ün Nutuk adlı eserinin 16 Nisan anayasa referandumuna kadar, 'siyasi propanganda aracı' olduğu iddiasıyla okullarda dağıtımı yasaklandı

A+A-

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde CHP okullara Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk adlı eserini dağıtabilmek için kaymakamlığa başvurdu. Kaymakam Mustafa Kılıç ise kitabın 'siyasi propanganda aracı' olduğu iddiasıyla 16 Nisan anayasa referandumuna kadar eserin dağıtılmaması emrini verdi.

BirGün'ün haberine göre; Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan okullarda 'Nutuk'un dağıtımı yasaklandı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda 'Nutuk' dağıtmak için Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuru reddedildi.

Kaymakam Mustafa Kılıç imzasıyla verilen yazılı yanıtta, 'siyasi propaganda aracı' olduğu savunulan 'Nutuk' kitabının dağıtılmasının yasak olduğu belirtildi.

Yanıtta Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 109 nolu kararı hatırlatıldı.

Siyasi partilerin herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtma yetkisinin olmadığını belirten Kılıç, kitabın 16 Nisan tarihine kadar okullara dağıtılmaması gerektiğini kaydetti.

CHP'nin dağıtmayı düşündüğü kitapları, Kaymakamlığın Destek Hizmetleri Bölümüne teslim etmesini de istedi.

nutukyasak.jpg

'HALKA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR'

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker konuyla ilgili açıklamasında eğitimde Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığını vurguladı.

Şeker, "Bulundukları makamı korumak isteyenler, değerlere saldırarak ve uzak durarak iktidara yaranmayı amaçlıyor. Kurucu değerlerin siyasal propaganda malzemesi olarak değerlendirilmesi, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine ne kadar yabancılaşıldığının ispatı aslında. Onun için Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak için halka büyük görev düşüyor" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.