Pimaş, Rusya'daki şirketini tasfiye ediyor

Pimaş, Rusya'daki şirketini tasfiye ediyor

PVC, kapı ve pencere sektörünün köklü şirketlerden biri olan Pimapen'in kurucusu Pimaş, Rusya'da tasfiyeye gidiyor.

A+A-

PVC, kapı ve pencere sektörünün köklü şirketlerden biri olan Pimapen'in kurucusu Pimaş, Türkiye'de tek üretim tesisi olan Gebze fabrikasını kapatma kararından sonra bu kez de Rusya'da tasfiye kararı aldı.

Pimaş, Rusya'daki bağlı ortaklığı Enwin Rus'un faaliyetlerini 2015 yılında durdurmuştu.

Şirketin Yönetim Kurulu, tasfiye işlemlerine başlamaya karar verdi.

KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulunca, 2015/30 sayılı ve 14 Aralık 2015 tarihli kararımız doğrultusunda faaliyetleri durdurulan, Rusya'da bulunan bağlı ortaklığımız Enwin Rus Limited Şirketi'nin tasfiye işlemlerine başlanmasına karar verilmiştir."

YARIM ASIRLIK ŞİRKET

1963 yılında PWC boru üretmek üzere kurulan PİMAŞ, sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Pimaş’ın en güçlü markalarından Pimapen, PWC pencere sektörünü oluşturduğu bayi ağları ile oluşturdu.Türkiye genelinde bin 400’ü aşkın bayisi bulunan Pimaş, Rusya’daki yatırımını ise 2007 yılında tamamladı.

Rostov şehrinde yapılan yatırımın tutarı 15 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Pimaş’ın çoğunluk hissesi 75 ülkede faaliyet gösteren Belçikalı Deceuninck NV’ye ait.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.