Piyasalar güne nasıl başlayacak

Piyasalar güne nasıl başlayacak

Haftanın dördüncü iş gününde piyasaları ne bekliyor?

A+A-

Haftanın üçüncü iş gününe %0.69 değer kaybederek başlayan BIST100 endeksi günü %0.88 düşüşle 89,809 seviyesinden kapanırken, BIST30 endeksi de %0.95 değer kaybederek 110,153 seviyesinden sonlandırdı. Borsa İstanbul’da gerçekleşen toplam işlem hacmi 4,13 milyar TL olurken, günün en çok hacim yaratan hisseleri sırasıyla THYAO, GARAN ve HALKB oldu.

İstihdam oranları artacak 

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 Ocak-20 Mart tarihleri arasında sağlanan istihdam doğrultusunda Mayıs-Haziran aylarından itibaren işsizlik oranlarında düşüşler görüleceğini söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indiriminin nisan ayında dolduğunu hatırlatarak sürenin uzatılması için Maliye Bakanlığı ile görüşüldüğünü söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomik büyümenin 2017 yılında % 4.5 olan hedefi aşacağını düşündüğünü söyledi ve TL'nın çok fazla değer kazanmasının dış ticaret için sorun olacağını sözlerine ekledi. 

Halkbank yetkilendirme yaptı

Halkbank, yurt dışında ihracı planlanan borçlanma araçlarıyla ilgili yatırımcı toplantıları düzenlenmesi için yetkilendirme yapıldığını duyurdu. ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklara binecek olan yolcular kabinde yanlarına boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz alamayacak. ABD'nin ardından İngiltere de aynı kararı aldı. İngiliz hükümeti, Türkiye dahil 6 ülkeden Birleşik Krallık'a doğrudan yapılan uçuşlarda, yolcuların bazı elektronik cihazları kabine almasının yasaklandığını duyurdu. 

Konut satışları düştü

National Association of Realtors verilerine göre ABD'de 2. el konut satışları geçen ay 10 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Şubat'ta %3.7 düşüşle 5.48 milyon oldu. Ocak'ta 5.69 milyon olarak açıklanan veri revize edilmedi. ABD'de cari işlemler açığı 4. çeyrekte %3.1 düşüşle 112.4 milyar dolar oldu, 3. çeyrek cari açık rakamı ise 113 milyar dolardan 116 milyar dolara revize edildi. 
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.