Piyasalar güne nasıl başlayacak -28 Mart 2017-

Piyasalar güne nasıl başlayacak -28 Mart 2017-

Piyasalar haftanın ikinci işlem gününe nasıl başlayacak?

A+A-

Haftanın ilk işlem gününde BIST100 endeksi %0.76 düşüşle 89,695 seviyesinden kapanırken, BIST30 endeksi de %0.80 değer kaybederek 110,019 seviyesinden sonlandırdı. Borsa İstanbul’da gerçekleşen toplam işlem hacmi 3,3 milyar TL olurken, günün en çok hacim yaratan hisseleri sırasıyla EKGYO, GARAN ve THYAO oldu. 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) yapılan açıklamaya göre, imalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı, martta bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak % 74,9 düzeyinde gerçekleşti. Mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, dayanıklı tüketim malları, yatırım malları ve ara mallarında artış görülürken, gıda ve içecekler ile dayanıksız tüketim mallarında azalış gözlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından mart ayında aylık bazda 2,8 puan artışla 108,1 oldu. 

Şirket haberlerine baktığımızda OMV'nin sahibi olduğu Petrol Ofisi'nin Hollandalı Vitol Group'a satışı ile ilgili Rekabet Kurumu'na da başvuru yapıldı. Kurum'un onayı sonrası hisse devir işlemleri tamamlanacak. 
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verileriyle hazırlanan değerlendirmeye göre Avrupa otomotiv pazarında satışlar bu yılın ilk 2 ayında 2016'nın aynı dönemine göre % 6 artışla 2 milyon 667 bin 932'ye yükseldi. Son olarak Avrupa'da PMI Endeksleri Mart ayında beklentileri aşarak 6 yılın zirvelerine yükseldi. Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in öncü verilerine göre, Euro Bölgesi'nde imalat PMI Mart'ta 55.4'ten 56.2'ye yükselerek 6 yılın en yükseğine ulaştı. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.