Piyasalar güne nasıl başlayacak -29 Mart 2017-

Piyasalar güne nasıl başlayacak -29 Mart 2017-

Piyasalar haftanın üçüncü işlem gününe nasıl başlayacak?

A+A-

Güne %0.49 yükselişle başlayan BIST100 endeksi günü %0.54 yükselişle 90,181 seviyesinden kapanırken, BIST30 endeksi de %0.61 değer kazanarak 110,687 seviyesinden sonlandırdı. Borsa İstanbul’da gerçekleşen toplam işlem hacmi 3,3 milyar TL olurken, günün en çok hacim yaratan hisseleri sırasıyla THYAO, HALKB ve GARAN oldu. 
Türkiye'de 2007-2016 dönemini kapsayan son 10 yılda iş gücüne katılım oranı 5,8 puanlık artışla, % 52'ye çıktı. Söz konusu dönemde istihdam edilenlere 6 milyon 467 bin kişi eklenirken, istihdam oranı 4,8 puan artarak % 46.3'e yükseldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ocak 2017 dönemine ilişkin açıklanan Hedonik Konut Fiyat Endeksi (HKFE), ocak ayında aylık bazda % 0.13 artış gösterirken yıllık bazda % 10.70 artış kaydetti. Türkiye genelinde kapasite kullanım oranı, mart ayında aylık bazda 0,5 puan azalarak % 74,9 düzeyinde gerçekleşti. 

Şirket haberlerine baktığımızda Halkbank Genel Müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alındı. İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Reza Zarrab ile aynı davadan dolayı gözaltına alındığı bildirilen Atilla, Zarrab ile aynı cezaevine konuldu. 

TAV Havalimanları'nın da içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı'nın yeni yolcu terminali açıldı. 
Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Araştırma, Sanayi ve Ekonomi Politikası Başkanı Dr. Klaus Günter Deutsch, Avrupa ekonomisinin büyüme görünümüme ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa'da ve dünyadaki yüksek politik belirsizliğe rağmen, Avrupa ekonomisinin yılın başında genel ekonomik genişleme yolunda ilerlemeye devam ettiğini dile getirdi. Son olarak ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre toptan eşya stokları şubatta %0.4 ile beklentinin üstünde arttı. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.