Piyasalar güne nasıl başlayacak -30 Mart 2017-

Piyasalar güne nasıl başlayacak -30 Mart 2017-

Piyasalar 30 Mart 2017'ye nasıl başlayacak?

A+A-

29 Mart, Çarşamba gününe %1.04 düşüşle başlayan BIST100 endeksi günü %1.01 azalışla 89,269 seviyesinden kapanırken, BIST30 endeksi de %1.06 değer kaybederek 109,509 seviyesinden sonlandırdı. Borsa İstanbul’da gerçekleşen toplam işlem hacmi 4,7 milyar TL olurken, günün en çok hacim yaratan hisseleri sırasıyla HALKB, GARAN ve THYAO oldu. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatta mart ayında Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmayı umut ettiklerini bildirdi. Ulaştırma Bakanı Arslan, teknik bir ekibin Salı günü Türkiye'den İngiltere'ye gideceğini ve İngiltere'deki havaalanlarına uçuuşlarda kabin içi elektronik cihaz yasağının kaldırılması için görüşmelerde bulunacağını kaydetti. Türkiye'de 2007-2016 dönemini kapsayan son 10 yılda iş gücüne katılım oranı 5,8 puanlık artışla, % 52'ye çıktı. Söz konusu dönemde istihdam edilenlere 6 milyon 467 bin kişi eklenirken, istihdam oranı 4,8 puan artarak % 46.3'e yükseldi. 

Şirket haberlerine baktığımızda Rus enerji şirketi Gazprom'un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı projesinde Türkiye ile etkin bir koordinasyon sağlanması için South Stream Transport şirketinin İstanbul’da ofis açtığını söyledi. New York Güney Bölge Savcılığı, Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta tutuklandığını duyurdu. 
Coface'nin dünya genelinde, ülke ve sektör risklerini belirlediği raporu yayınlandı. Coface raporuna göre, 2017 yılının ilk aylarının en önemli ekonomik sürprizi: İşletme güveninde bir artış fark edilebiliyor, ancak bu ülke ve risk değerlendirmelerinde henüz yaygın bir şekilde olumlu düzelme sağlamıyor. Son olarak İngiltere, Lizbon Anlaşmasının 50. maddesini işleme koyarak, 44 yıllık üyeliğin ardından Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) sürecini resmen başlattı. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.