Piyasalar yeni  haftaya nasıl başlayacak -27 Mart 2017-

Piyasalar yeni haftaya nasıl başlayacak -27 Mart 2017-

Yeni haftada piyasaları ne bekliyor?

A+A-

Geçen haftanın son işlem gününe %0.12 değer artışıyla başlayan BIST100 endeksi %0.69 artışla 90,382 seviyesinden kapanırken, BIST30 endeksi de %0.79 değer kazanarak 110,906 seviyesinden sonlandırdı. Borsa İstanbul’da gerçekleşen toplam işlem hacmi 3,1 milyar TL olurken, günün en çok hacim yaratan hisseleri sırasıyla GARAN, THYAO ve AKBNK oldu. 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, ikinci el taşıt alım satımına yönelik düzenleme getirileceğini söyledi. Türkiye genelinde konut satışları 2017 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 oranında azalarak 101 468 oldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada Türkiye'de olumsuz görünüm için hiçbir şey olmadığını söylerken, feformlar sonrası normalleşme yoluna girileceğini, bu reformlarla siyasi istikrarın ve yönetim istikrarının mümkün kılınacağını vurguladı. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan Tüketici Güven Endeksi, mart ayında bir önceki aya göre %3,2 oranında arttı; şubat ayında 65,7 olan endeks değeri mart ayında 67,8 oldu. 

Şirket haberlerine baktığımızda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin uçaklarda cep telefonu dışındaki elektronik cihazların bagajda taşınmasına ilişkin kararının ardından elektronik cihazlar köpüklü bir muhafazaya sarılarak, özel bir bagaja yerleştirileceğini söyledi. 
Rusya Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, politika faiz oranı % 10'dan % 9,75'e çekildi. Açıklamada, enflasyonun beklentilerin üzerinde yavaşlamaya devam etmesi ve ekonomik faaliyetlerin toparlanmasından dolayı faiz indirim kararı alındığı ifade edildi. Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in öncü verilerine göre, Euro Bölgesi bileşik PMI şubatta 56 iken bu ay 56,7 puana yükseldi. Böylece son 71 ayın en yüksen seviyesini gören endeks, 55,8 puanlık piyasa beklentisinin de üstünde gerçekleşti. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.